Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Αυτό είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό...

- Προφανώς ...δεν υπάρχει ο Τουρισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ 

Η πλήρης απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό και η απαξιωτική απουσία του από την γενική συνέλευση του ΣΕΤΕ, μάλλον δεν είναι τυχαίες, καθώς χθες κορυφαίο στέλεχός του που συμμετείχε σε συνάντηση-συζήτηση με επιχειρηματίες, ερωτηθείς για το ποιο είναι το πρόγραμμα του κόμματος για τον Τουρισμός είπε αυτολεξί τα εξής: 

1. Προστασία του περιβάλλοντος και αειφορία 
2. Ανάπτυξη του Τουρισμού μέσω διακρατικών σχέσεων (σ.σ. ναι έτσι ακριβώς είπε) 
3. Διδαχή απο το παράδειγμα της Ισπανίας και διακοπή των τσιμεντοποιήσεων (!!!)
Πιο αναλυτικά η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, διοργάνωσε χθες το βράδυ στο ΕΒΕΑ ημερίδα, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων σχετικά με τις προτάσεις τους για την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση, και συγκεκριμένα για τη ΝΔ ο Κ. Χατζηδάκης, για το ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Παπαδημούλης, για το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννος Μητσός, για τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κ. Τόμπρας, για το ΚΚΕ ο Γρ. Λιόνης και για τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης. Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κ. Μίχαλος τόνισε: «Ζητούμε στις 18 Ιουνίου η χώρα να έχει κυβέρνηση, η οποία θα διασφαλίσει την παραμονή της στο κοινό νόμισμα. Αυτό που σήμερα παραλύει, κυριολεκτικά, την αγορά και δίνει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις, είναι η αβεβαιότητα για το αύριο», ενώ συνέχισε: «Τη διετία 2010 - 2011 έκλεισαν περίπου 68.000 επιχειρήσεις, ενώ δεκάδες χιλιάδες αναμένεται να κλείσουν εντός του 2012. Ο επιχειρηματικός κόσμος, εδώ και τουλάχιστον δύο χρόνια, δίνει έναν άνισο αγώνα επιβίωσης ενάντια στην ύφεση, στην έλλειψη ρευστότητας, αλλά και στην εξοντωτική αύξηση της άμεσης και έμμεσης φορολογίας, και το δίλημμα «υπέρ ή κατά του Μνημονίου», είναι στην ουσία ανύπαρκτο. Για εμάς, η ευθύνη ανήκει πλέον στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, απ’ όποιον πολιτικό χώρο κι αν προέρχονται. Τους ζητούμε να βάλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να συμφωνήσουν σε ένα κοινό πλαίσιο διακυβέρνησης».

Ο κ. Παπαδημούλης λοιπόν προσπάθησε να καθησυχάσει τους παρισταμένους και να εξηγήσει τις κυβερνητικές δράσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομία.
Ερωτηθείς ωστόσο για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό, αλλά και για την απουσία του κόμματος από τη Γ.Σ. του Σ.Ε.Τ.Ε., απάντησε με τον τρόπο που έχουμε καταγράψει, για την δε απουσία απολύτως τίποτα...

Σημειωτέον ότι η παρουσία του γενικά ήταν καλή, κατά τα λοιπά, ακολουθώντας μια λογική συγκατάνευσης και διασκέδασςη ωτν ανησυχιών των παρισταμένων, διατράνωσε δε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

4 σχόλια:

  1. AN THELETE NA IPOVATHMISETE TIN XORA,PERIFRONISTE TON TOURISMO.
    DEN THA IMASTE STA KALAMAS.
    POU ZITE,KE POS THA KIVERNISETE AN DEN EXETE ANIXTO MIALO,KE MESA SE OLA ,GIA TIN ANAPTIKSI.
    TI THA GINOUME KAKOMIRIDES ELINES?
    THELOUME PROODO KE OXI MIZERIA.
    GIA OLA AFTA XRIAZETE ANIXTO MIALO,KE EPIXIRIMATIKO,ALIOS PAME XAMENI,THA GINOUME KAKORIZIKO XORIO.KSIPNISTE,ESIS POU THELETE NA KIVERNISETE MIN MAS PETAKSETE SE KAMIA KSERA KE PNIGOUME ,KE META ALIMONOSAS KIRIOI EKSIPNAKITHES.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδια! δεν ειναι φαλαινα...η ξερα ειναι!
    Ο Τουρισμος να παει σε χερια ανθρωπων που ξερουν
    οχι κι αλλος Γερουλιανος!
    και αεροπορικες εταιρειες χαμηλου κοστους Ελληνικες...ισως ακομα 10 καικια στην Ανδριατικη
    ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο Ε75 ,Γκανσκ - Σερρες
    Να δοθουν πισω ολες οι επιδοτησεις των ξενοδοχων που επεσαν στην τσεπη τους...καταλαθος
    μεγαλη η λιστα ... ανθρωποι για να μανατζαρουν υπαρχουν , αλλα σε κανενα μοντελο πρωινου καφε βλεπω να δινουν το υπουργειο πολιτισμου και τουρισμου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεύτε τελευταίον ασπασμόν!

    Για τα επόμενα τριάντα χρόνια δεν έχουμε καμμία ελπίδα.
    Όλοι τους (όλα τα κόμματα) κοιτάνε τη βόλεψη και την παχθλή βουλευτική αντιμισθία.
    Ό τουρισμός όπως και οι υπόλοιποι τομείς της Ελληνικής οικονομίας πέθανε.
    Οι Έλληνες χάσαμε την τσίπα μας, εξευτελίσαμε τη δημοκρατία μας, θεωρούμε οτι έχουμε απεριόριστα δικαιώματα πάνω ακόμη κι απ' τις ίδιες τις υποχρεώσεις μας.
    Τριάντα χρόνια λίγα φαίνονται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να μας πουν πως θα καταφέρουν να στηρίξουν τους ξενοδόχους όταν θα πατώσουν οι πωλήσεις τους ακόμη περισσότερο μετά την ανακοίνωση τους χθες οτι θα καταργήσουν το AI...μαζευουμε ψηφαλάκια κύριε Τσιπανδρέου????

    ΑπάντησηΔιαγραφή