Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Υπεγράφη η πρώτη τοπική σύμβαση με -13% στους μισθούς


- Κατατέθηκε ήδη στην τοπική Επιθεώρηση Εργασίας
- Σας είχαμε προαναγγείλει το γεγονός την Τρίτη 3 Ιουλίου 
- Φήμες για υπογραφή από δύο ακόμη Ενώσεις στην Κρήτη
- Ζυμώσεις και πιέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο από μερίδα συνδικαλιστών για υπογραφή με Π.Ο.Ξ. 

Σπουδαία εξέλιξη που διασφαλίζει εργασιακή ειρήνη, κοινωνική υπευθυνότητα και καλύτερες ημέρες για τον πολύπαθο ελληνικό τουρισμό, αποτελεί η υπογραφή τοπικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης στη Ρόδο μεταξύ της τοπικής ένωσης και του συνδικάτου, με μεσοσταθμική μείωση αποδοχών που ανέρχεται στο 13%. 
Εργοδότες και εργαζόμενοι, μέσα από έναν ανοιχτό και καλόπιστο διάλογο, έδωσαν τα χέρια ανοίγοντας το δρόμο για την υπογραφή πανελλαδικής κλαδικής σύμβασης.
Μάλιστα φήμες φέρουν δύο ακόμη ενώσεις ξενοδόχων της Κρήτης έτοιμες να υπογράψουν με τα συνδικάτα. Μετά την υπογραφή στη Ρόδο οι εξελίξεις επιταχύνονται και ήδη μερίδα συνδικαλιστών πιέζει το κεντρικό συνδικάτο να προχωρήσει σε υπογραφή εθνικής κλαδικής σύμβασης με την Π.Ο.Ξ.. 
Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για προχωρημένη διαπραγμάτευση, με μεσοσταθμικές μειώσεις μισθών σε επίπεδα λίγο υψηλότερα του 15%. 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις ΠΟΞ - ΠΟΕΕ-ΥΤΕ είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο και αυτή τη στιγμή οι δυο φορείς έχουν προσφύγει στη διατησία. 
Η συμφωνία αυτή έχει ισχύ μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2013 και ήδη έχει κατατεθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας της Ρόδου. 
 Κομβικό ρόλο στην διαπραγμάτευση, πέραν των δύο προέδρων Αντώνη Καμπουράκη και Θανάση Σταμούλη, διαδραμάτισαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΞΡ Βάσος Μηναίδης, ο αντιπρόεδρος Άρης Σουλούνιας και το μέλος του Δ.Σ. Γιώργος Τσέλιος.

Νεότερα αλλά και παραλειπόμενα από την γενική συνέλευση της Ε.Ξ.Ρ., σε επόμενη ανάρτηση, λόγω του προχωρημένου της ώρας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου