Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανησυχία από την πολιτική προκαταβολών σε Γερμανία και Αγγλία


- Πληροφορίες για μείωση πτήσεων το 2013 στην Ελλάδα από Γερμανία
- "Ανένδοτοι" εμφανίζονται οι μεγάλοι T.O's για τις προκαταβολές
- Ανάγκη επέμβασης της υπουργού και των φορέων της ξενοδοχίας


Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των ξενοδόχων που βρίσκονται σε διαδικασία υπογραφής συμβολαίων για το 2013, καθώς οι μεγαλύτεροι γερμανικοί κυρίως και δευτερευόντως αγγλικοί tour operators, για συμβόλαια που έχουν λήξει και ανανεώνονται ή για κανούργια συμβόλαια, δεν συζητούν καθόλου το καθεστώς των προκαταβολών και απορρίπτουν χωρίς δεύτερη συζήτηση, οποιαδήποτε τέτοιου είδους νύξη. 
Αντίθετα για συμβόλαια που είναι σε ισχύ (διετίας, τριετίας) δεν θέτουν θέμα κατάργησης. 
Η σταγόνα αυτή, έρχεται να ξεχειλίσει το ποτήρι σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την ελληνική ξενοδοχία, και όλοι οι φορείς θα πρέπει να δουν πως θα χειριστούν το θέμα αυτό. 
Αντίθετα, δεσμεύονται να πληρώσουν μέχρι τον Μάρτιο του 2013, όλα τα ποσά που αφορούν σε early bookings, κάτι που όμως δεν καλύπτει τους ξενοδόχους, δεδομένου ότι τα ποσά αυτά είναι μικρά. 
Επιπροσθέτως πιέζουν τους ξενοδόχους για "αποκλειστικότητες", κάτι που δημιουργώντας de facto μονοψωνιακές καταστάσεις, γρήγορα θα δημιουργήσει προβλήματα στους ξενοδόχους. 
Στο "παιχνίδι" αυτό των πιέσεων εντάσσεται σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα στη Γερμανία, στην οποία θα μετάσχουν οι 4 μεγαλύτεροι γερμανικοί Tour operators και η Air Berlin, προκειμένου να αποφασίσουν τα αεροπρικά δρομολόγια προς την Ελλάδα για την επόμενη χρονιά. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σημαντική μείωση του πτητικού προγράμματος από Γερμανία προς Ελλάδα με συνακόλουθη μείωση των αεροπορικών θέσεων, ώστε να πιεστούν οι ξενοδόχοι και αναλόγως των εξελίξεων να προσθέσουν αργότερα και αφού πάρουν αυτά που θέλουν, θέσεις. Άλλωστε τα προγράμματα πτήσεων για το 2013 πρέπει εντός του Αυγούστου να ανακοινωθούν

Το όλο θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει τα συνδικαλιστικά όργανα της ξενοδοχίας να κινηθούν, ενώ δράση απαιτείται και από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία άμεσα και θα πρέπει να επισκεφθεί για διαβουλεύσεις με τους ξενοδόχους, τους μεγάλους -τουλάχιστον- ελληνικούς προορισμούς.

Το παρακολουθούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου