Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Άντεξε ο Τουρισμός στο οκτάμηνο

 

- Στο -3,11% οι απώλειες

- Θετικό πρόσημο (!!!) για την Περιφέρεια, όλη η πτώση οφείλεται στην Αθήνα

- Ακόμη χαμηλότερα θα κλείσει το σύνολο της χρονιάς

- Επιβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία του Σεπτεμβρίου όπως γράψαμε 



Mικρή μείωση σε ποσοστό 3,11% καταγράφουν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με στοιχεία από τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας που επεξεργάστηκε και δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Συγκρατημένες απώλειες που σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώνουν τα καταστροφικά σενάρια, που διαμορφώνονταν στην αρχή της φετινής σεζόν για την πορεία της τουριστικής κίνησης...
Και βέβαια η πτώση όπως προκύπτει οφείλεται αποκλειστικά στην Αθήνα, ενώ η Περιφέρεια εμφανίζει αύξηση κατά 8.633 αφίξεις.

Πιο αναλυτικά, το οκτάμηνο του τρέχοντος έτους στη χώρα μας αφίχθησαν 8.559.165 τουρίστες, ενώ για το αντίστοιχο διάστημα του 2011 οι αφίξεις είχαν διαμορφωθεί στις 8.833.785. Τον Αύγουστο οι αφίξεις παρέμειναν στα περσινά επίπεδα, με οριακή πτώση μόλις 1%, που σε απόλυτα νούμερα μεταφράζεται σε 2.226.201 λιγότερους τουρίστες.

«Πρωταγωνίστρια» στην αύξηση των αφίξεων την εξεταζόμενη περίοδο αναδεικνύεται η Κεφαλονιά, με 12,71% και ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 7,95%, η οποία αφορά κυρίως την περιοχή της Χαλκιδικής.

Αντίθετα, η Αθήνα εμφανίζει απώλειες της τάξης του 13,56% στις διεθνείς αφίξεις, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ αρνητικό πρόσημο εμφανίζουν οι τουριστικές αφίξεις στη Ρόδο και την Κω, σε ποσοστό 6,94% και 4,51%, αντίστοιχα.

Αναλυτικά ο πίνακας με τις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στα κυριότερα αεροδρόμια το διάστημα Ιανουάριος-Αύγουστος 2012 εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου