Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ανακοινώσεις σήμερα για AEGEAN και Ολυμπιακή


Στις 15.00 σήμερα, δηλαδή σε λιγότερο από δύο ώρες, οι διοικητικές ομάδες της Ολυμπιακής και της AEGEAN, έχουν κληθεί από τους επικεφαλής των δύο εταιριών, Μαλαματίνα και Βασιλάκη, αντίστοιχα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, για να γίνουν ανακοινώσεις για το μέλλον των δύο εταιριών και τα ενδεχόμενα συνεργασίας. 
Η εξέλιξη αυτή, όπως φαίνεται προκύπτει από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης, και οι δύο εταιρίες"ματώνουν" οικονομικά.
Όπως είναι γνωστό τον Ιούνιο του 2010 είχε γίνει αίτηση συγχώνευσης των δύο εταιριών στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία απάντησε αρνητικά τον Ιανουάριο του 2011, με την αιτιολογία ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα δημιουργείτο ένα de facto μονοπώλιο. 
Βέβαια "κάτω από τις γραμμές" υπάρχει συνεργασία των δύο εταιριών, είτε με μίσθωση αεροσκαφών, είτε με κοινούς κωδικούς ( code share ) πτήσεων, κ.ο.κ., η οποία όμως δεν αρκεί στην παρούσα συγκυρία.


Ακόμη δεν είναι γνωστό τι θα ανακοινωθεί, και ποιος θα είναι ο ρόλος στο όποιο deal ετοιμάζεται μεγαλομετόχου της AEGEAN.

Όπως επίσης δεν είναι γνωστό αν θα επιχειρηθεί κάποια αντίστοιχη με την προηγούμενη επιχειρηματική κίνηση. Όμως σε λίγο θα ξέρουμε και θα σας ενηεμερώσουμε...

1 σχόλιο:

  1. τουτεστιν οι τιμες των εισιτηριων για το εσωτερικο θα πανε στον...αγυριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή