Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Εντυπωσιακές οι παράλληλες εκδηλώσεις της 8ης HORECA 2013


Mια σειρά πολύ σημαντικών παράλληλων εκδηλώσεων έχει ανακοινώσει η 8η HORECA, με στόχο η επίσκεψη των επαγγελματιών στην έκθεση να αποτελέσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία, αφού θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά εντυπωσιακών, καινοτόμων και μοναδικά στοχευμένων εκδηλώσεων. 
Το φετινό πρόγραμμα αναμένεται πιο εμπλουτισμένο από ποτέ, αφού θα φιλοξενήσει για ακόμη μια φορά το Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, το project «Ελληνικό Πρωινό» σε συνεργασία με το ΞΕΕ, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ υπό την αιγίδα του SCAE HEllas, το 2ο Beer Festival και πληθώρα καινούργιων events!
Πιο αναλυτικά:

6ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας 
Φέτος στο επίκεντρο των εκδηλώσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας θα βρίσκεται η ανάληψη του Παγκοσμίου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων (WACS), στην Αθήνα το 2016. Στα πλαίσια αυτά θα φιλοξενηθούν στη 8η HORECA οι προκριματικοί διαγωνισμοί γαστρονομίας της WACS, οι νικητές των οποίων θα διαγωνιστούν στην Ιταλία τον Οκτώβριο του 2013, με στόχο να αναδειχθούν στον τελικό που θα πραγματοποιηθεί στην Νορβηγία το 2014. Σύμφωνα με τους κανόνες της WACS, οι κριτές που θα αναδείξουν τους νικητές στη ΗORECA θα είναι μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων που θα ταξιδέψουν από το εξωτερικό γι ‘αυτό το λόγο. Παράλληλα, για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί η γερμανική ομάδα γαστρονόμων Pure Berlin (που μετρά εκατοντάδες μέλη chefs) σε δύο μοναδικές γαστρονομικές επειδείξης (μαγειρικής & ζαχ/κής). Φυσικά από τις εκδηλώσεις της Λέσχης δεν θα λείψουν οι διαγωνισμοί, τα events και οι παρουσιάσεις!
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

“Ελληνικό Πρωινό” από το Ξ.Ε.Ε. 
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας θα παρουσιάσει στα πλαίσια της 8ης HORECA 2013 όλες τις εξελίξεις γύρω από το project «Ελληνικό Πρωινό». Έτσι, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο Hall 4, θα αναδειχθούν τα αποτελέσματα της συντονισμένης δράσης του για την καθιέρωση του «Ελληνικού Πρωινού» στα ξενοδοχεία. Το πρόγραμμα των επιμέρους εκδηλώσεων για το συγκεκριμένο event θα περιλαμβάνει μια πληθώρα μαγειρικών επιδείξεων από γνωστούς chefs, οι οποίοι θα προτείνουν διάφορες εκδοχές πρωινών γευμάτων από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα θα προβάλλονται σε ειδικά περίπτερα τα προϊόντα παραγωγών που έχουν υπογράψει τοπικά σύμφωνα ποιότητας με το ΞΕΕ, για την προώθηση του «Ελληνικού Πρωινού». Το «Ελληνικό Πρωινό», εξάλλου, αποτελεί μια πρωτοβουλία του ΞΕΕ που επικεντρώνεται στην ελληνική γαστρονομική μας παράδοση, με στόχο να αναδείξει τον πλούτο και την ιδιαιτερότητα των τοπικών προϊόντων και της τοπικής κουζίνας φέρνοντας κοντά ξενοδόχους και τοπικούς παραγωγούς.

Βartending Show 
Στην 8η HORECA 2013 θα διοργανωθεί ένα μοναδικό show για τους επαγγελματίες Bartenders, bar managers και ιδιοκτήτες bar και cafes, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και διαγωνισμών υπό την αιγίδα της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος (ΕΜΕ) . Στα πλαίσια του εντυπωσιακού αυτού Bartending Show θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων και τα πανελλήνια πρωταθλήματα Classic Cocktails και Flairtending, με τη συμμετοχή πολλών barmen από όλη τη χώρα, που θα διεκδικήσουν τον τίτλο του κορυφαίου Έλληνα barman. Επίσης, μέσα από μια σειρά πρωτοποριακών επιδείξεων και καινοτόμων σεμιναρίων, από κορυφαίους και εξαιρετικά έμπειρους barmen, θα παρουσιαστούν όλα τα ελληνικά spirits και θα αναδειχθούν οι νέες τάσεις στα αλκοολούχα ποτά. . .

2ο HORECA BEER FESTIVAL 
Η επιτυχία του 1ου Beer Festival παρότρυνε τη διοργανώτρια να προετοιμάσει μια μεγαλύτερη γιορτή μπίρας, με περισσότερες συμμετοχές beer bartenders, ενδιαφέροντες διαγωνισμούς και παρουσιάσεις των νέων trends. Έλληνες και ξένοι ειδικοί θα μιλήσουν για τη μυστικά της ζυθοποίησης, ενώ παρόντα θα είναι και τα σημαντικότερα brands μπίρας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Και φυσικά δεν θα λείψουν ούτε οι μαγειρικές επιδείξεις από γνωστούς chefs. Η μπιραρία του αύριο Στα πλαίσια του 2ου Beer Festival, θα οργανωθεί και ένα πάνελ ομιλητών με θέμα «Η Μπιραρία του αύριο». Συγκεκριμένα, στις 10 και 11 Φεβρουαρίου,16:30-18:00, εταιρείες κατασκευής, αρχιτεκτονικής και interior διακόσμησης, θα αναπτύξουν θέματα ανακαίνισης χαμηλού κόστους και εξαρχής κατασκευής χώρων μαζικής Εστίασης, ενώ θα παρουσιάσουν και επιτυχημένα case studies. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

ΗORECA WINE: 
Νέος τομέας κρασιού Στα πλαίσια της έκθεσης HORECA θα διοργανωθεί το 1ο Σαλόνι Ελληνικού Κρασιού σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο υψηλής αισθητικής, στο hall 4. Περισσότερες από τριάντα οινοποιητικές εταιρείες θα αναδείξουν τη σημασία και το ρόλο του επώνυμου ελληνικού κρασιού στη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας. Το 1o Σαλόνι Κρασιού θα πλαισιώνεται και από σειρά εκδηλώσεων και γευστικών δοκιμών. Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events Τα πρωταθλήματα καφέ στη HORECA! Η HORECA θα φιλοξενήσει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τη διεξαγωγή των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων Καφέ του SCAE Hellas για την ανάδειξη των καλύτερων Ελλήνων baristas. Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σύμφωνα πάντα με τα διεθνή πρότυπα, αναμένεται να δώσουν το «παρών» επαγγελματίες από όλη τη χώρα οι οποίοι θα διασταυρώσουν τα... tamper τους στους διαγωνισμούς Barista, Brewer’s Cup, Cup Tasters, Ibrik/Cezve, Latte Art και Coffee in Good Spirits . Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στα αντίστοιχα διεθνή coffee events σε Νίκαια και Μελβούρνη.

 “Future Hotel on the Web” 
Στον ταχύτατα εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο οι τεχνολογίες αιχμής και το Ίντερνετ έχουν καταστεί ζωτικά εργαλεία για την επιτυχία του σύγχρονου ξενοδοχείου. Oι λέξεις, SEO, backlinks, Adwords, Banner, Blog, Cookie, conversion rate, pay per click, είναι για πολλούς νέες λέξεις και δεν συχνά δεν έχουν γίνει απόλυτα κατανοητές. Την απάντηση σ’ αυτό δίνει η καινοτόμος εκδήλωση «Future Hotel on the Web», η οποία θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο της 8ης HORECA (8 έως 11 Φεβρουαρίου 2013 στο Metropolitan Expo) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Hall 3. Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι να παρουσιαστούν μέσα από σύντομες και φιλικές στο θεατή παρουσιάσεις με διαδραστικές εφαρμογές, όλες οι νέες διαδικτυακές τεχνολογίες και υπηρεσίες που σκοπό έχουν την αύξηση των πωλήσεων και τη μεγιστοποίηση των κρατήσεων από το διαδίκτυο.
Εξειδικευμένοι επαγγελματίες του διαδικτυακού marketing στον ξενοδοχειακό κλάδο θα αναπτύξουν θεματικές ενότητες σε αυτά τα σημαντικά ζητήματα:
• Ο σύγχρονος ξενοδόχος αντιμέτωπος με τα εργαλεία της νέας διαδικτυακής πραγματικότητας (Social Media, Mobile Marketing, website development)
• Συστήματα οnline κρατήσεων, διαχείριση online καναλιών και βελτιστοποίηση εσόδων
• Ανάπτυξη και προώθηση ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού διαδικτυακού τόπου
Μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο: www.horecaexpo.gr/events

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου