Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Μήπως είμαστε λίγο μακάκες; ( !!! )


- Και συγγνώμη δηλαδή, αλλά με αυτά που βλέπουμε έχουμε ήδη ξεχάσει αυτά που ξέρουμε!!! 
- Άντε και εις... χειρότερα 
 
Το ότι από διαφήμιση και προβολή έχουμε βαθιά μεσάνυχτα ως χώρα είναι μάλλον προφανές Το ότι είμαστε εξίσου άσχετοι και στην διαχείριση κρίσεων, είναι αυταπόδεικτο και ευτυχώς - μακριά από εμάς- διάφορες σοβαρές "στραβές", όπως π.χ. αυτό που έγινε στη Βοστώνη. 
Αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούμε να βάλουμε γκολ απέναντι σε άδειο τέρμα, και "καπάκι" βάζουμε και αυτογκόλ, έ αυτό πια είναι από τα άγραφα!!! 
Εξηγούμε: Μιά σουηδική επιχείρηση είχε μια μάλλον ατυχή έμπνευση να χρησιμοποιήσει αρνητική διαφήμιση για κάποιους μεσογειακούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Κρήτη, για να προσελκύσει πελάτες. 
Ούτε η πρώτη είναι, ούτε σίγουρα η τελευταία. Όλοι έχουμε δει πολλές τέτοιες διαφημίσεις και καλύτερες και χειρότερες. 
 Αντί λοιπόν να εκμεταλλευτούμε την προβολή και τον θόρυβο που δημιουργήθηκε ΘΕΤΙΚΑ ( π.χ. κάνοντας στο Liseberg μια προβολή της Κρήτης, δίνοντας π.χ. δωρεάν εισιτήρια και διαμονή με κλήρωση για τον Σεπτέμβριο, ή μια συνδιαφήμιση), ξεκινήσαμε αρμόδιοι, αναρμόδιοι, συναρμόδιοι και ο κάθε πικραμένος (σ.σ. μόνο η συγχωρεμένη η γιαγιά μου δεν έκανε δήλωση) επιθετικές δηλώσεις, δημιουργώντας αρνητικό κλίμα στους Σουηδούς που ήταν από τους καλύτερους πελάτες μας, και τα τελευταία χρόνια έχουν επανακάμψει, ειδικά στην Κρήτη απ΄ όπου είχαν εξαφανιστεί. 
Ανακατέψαμε πρεσβείες, διπλωματικές αντιπροσωπείες, υπουργούς, μόνο τον ΟΗΕ δεν φωνάξαμε.
Μας έπιασαν τα εθνικοπατριωτικά μας και η ψευτοπερηφάνεια μας 
Πάλι καλά που δεν κάναμε και ένα εκστρατευτικό σώμα να πάμε να τους ... τιμωρήσουμε. Αλήθεια δεν είδα κανέναν άλλο προορισμό να κάνει τόση φασαρία όσο εμείς!!! 
Ούτε κάτι τέτοιο λοιπόν δεν μπορούμε να καταλάβουμε και να εκμεταλευτούμε σε θετικό πνεύμα; 
Τόσο εκτός τόπου και χρόνου είμαστε; 
Έτσι μου 'ρχεται να πάω διακοπές στο Liseberg (www.liseberg.se)...
Είμαστε άξιοι της τύχης μας (και χειρότερα ...)
Όλη αυτή η ιστορία μου θυμίζει μια ιστορία που μου έστειλε ένας καλός φίλος με την Κιβωτό του Νώε στην Ελλάδα.
Διαβάστε για να γελάσει το χειλάκι μας λιγάκι, με την υποσημείωση ότι δεν αφορά μόνο στο δημόσιο τομέα...



Aν ο Νώε έφτιαχνε την Κιβωτό στην Ελλάδα
Ο Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και του είπε: Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη µε νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη. Σε προστάζω να χτίσεις µία Κιβωτό.
Και ο Θεός παραδίδει στον Νώε τα σχέδια για την Κιβωτό. Με φόβο Κυρίου ο Νώε παίρνει τα σχέδια και συµφωνεί να φτιάξει την Κιβωτό.
Θυµήσου, είπε ο Κύριος, Πρέπει να έχεις τελειώσει την Κιβωτό και να έχεις µαζέψει όλα τα ζώα σε ένα χρόνο.
Ένα χρόνο αργότερα, αρχίζει να σχηµατίζεται µια καταιγίδα και όλες οι θάλασσες της Γης έχουν φουρτούνα. Ο Θεός κοιτάει τι γίνεται και βλέπει τον Νώε να κάθεται στην αυλή του και να κλαίει.
Νώε! Ανακράζει, Που είναι η Κιβωτός;
Συγχώρεσε µε Κύριε, παρακαλά ο Νώε, έκανα ό,τι µπορούσα αλλά αντιµετώπισα µεγάλα προβλήµατα. Πρώτα-πρώτα έπρεπε να πάρω άδεια για την κατασκευή και τα σχέδια που µου έδωσες δε συµφωνούσαν µε τον ισχύοντα κανονισµό. Χρειάστηκε να προσλάβω ναυπηγό και να ξαναγίνουν τα σχέδια από την αρχή.
Μετά βρέθηκα σε διαµάχη µε το Λιµενικό για το αν χρειαζόταν η Κιβωτός σύστηµα πυρασφάλειας, βάρκες και σωσίβια.
Μετά µου έκανε καταγγελία ο γείτονας µου, γιατί παραβίαζα λέει τα όρια δόµησης χτίζοντας την Κιβωτό στην αυλή µου, και έτσι χρειάστηκα άδεια και από την Πολεοδοµία.
Είχα πρόβληµα και να βρω ξύλα για την Κιβωτό γιατί υπήρχε απαγόρευση υλοτόµησης για την προστασία της Πιτσιλωτής Κουκουβάγιας. Τελικά κατάφερα να πείσω την Υπηρεσία Προστασίας Δασών πως χρειαζόµουν το ξύλο για να σώσω τις κουκουβάγιες. Αλλά όµως ο Οργανισµός Προστασίας Ζώων δεν µε άφηνε να πιάσω κουκουβάγιες. Και έτσι δεν έχουµε κουκουβάγιες.
Μετά οι ξυλουργοί κατέβηκαν σε απεργία, αλλά κατάφερα να έρθω σε συµφωνία µε το σύλλογο τους. Τώρα έχω 16 ξυλουργούς να δουλεύουν στην Κιβωτό, αλλά δεν έχω κουκουβάγιες.
Όταν άρχισα να µαζεύω τα υπόλοιπα ζώα, µου έκανε µήνυση µία οµάδα ακτιβιστών, γιατί θα έπαιρνα µόνο δύο από κάθε είδος. Όταν ξεµπέρδεψα µε αυτή τη µήνυση µε ενηµέρωσαν από το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι δεν γινόταν να συνεχιστούν οι εργασίες αν δεν κάνω δήλωση για την επίδραση στο περιβάλλον του σχεδιαζόµενου κατακλυσµού. Δεν τους αρέσει η ιδέα ότι δεν έχουν αρµοδιότητα στις αποφάσεις του Δηµιουργού του Σύµπαντος.
Μετά οι τοπογράφοι τους Στρατού απαίτησαν χάρτη της προτεινόµενης ροής των υδάτων του κατακλυσµού. Εγώ τους έστειλα µία υδρόγειο. Αυτές τις µέρες προσπαθώ να λύσω ένα ζήτηµα µε την Επιτροπή Ισότητας, που λένε ότι κάνω διακρίσεις επειδή δεν θα πάρω ανθρώπους που δεν πιστεύουν σε Εσένα, Κύριε.
Μου έστειλαν και αυτή την ειδοποίηση µε δικαστικό επιµελητή ότι οφείλω φόρο και πρόστιµο γιατί δεν δήλωσα την Κιβωτό ως σκάφος αναψυχής. Τώρα η εφορία έχει παγώσει τις καταθέσεις µου γιατί πιστεύουν ότι φτιάχνω την Κιβωτό για να φύγω από την χώρα για να µην πληρώσω φόρους. Και ακόµη δεν έχει αποφασίσει το Συµβούλιο της Επικρατείας αν ο Κατακλυσµός είναι αντισυνταγµατικός, αφού πρόκειται για θρησκευτική πράξη.
Πραγµατικά, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσω για τουλάχιστον 5 χρόνια.
Και τότε άρχισε να καθαρίζει ο ουρανός, να λάµπει ο ήλιος και να ηρεµούν οι θάλασσες. Το ουράνιο τόξο στόλισε τον ορίζοντα.
Ο Νώε κοίταξε τον Θεό µε ελπίδα.
Κύριε, αυτό σηµαίνει ότι δεν θα καταστρέψεις τη Γη;
Και απάντησε ο Θεός:
Μπα, δε βαριέσαι. Ας το κάνει η κυβέρνηση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου