Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Στις 11 Νοεμβρίου "κληρώνει" για τον Αστέρα


Και αφού βάλαμε στη "θέση" τους τα πράγματα για το Καζίνο Λουτρακίου, είπαμε να γράψουμε και κάποια πράγματα για την εξέλιξη της υπόθεσης πώλησης του εμβληματικού Αστέρα Βουλιαγμένης. 
Κι αυτό γιατί γράφονται και λέγονται διάφορα απίθανα, τα οποία διαρρέονται από τελείως αναρμόδιες πηγές που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. 
Αναρωτιέμαι δε αν έχουν καταγραφεί σωστά και οι 13 συμμετοχές στον διαγωνισμό... 
Λοιπόν, κατ΄αρχάς στις 11 Νοεμβρίου με μια μικρή πιθανότητα ολιγοήμερης παράτασης θα κατατεθούν οι τελικές δεσμευτικές προσφορές και τέλη Νοεμβρίου (πάλι με μια μικρή πιθανότητα ολιγοήμερης παράτασης)θα ανακηρυχθεί ο πλειοδότης. 
Αυτή τη στιγμή οι διεργασίες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, με 9 περίπου συμμετέχοντες να εμφανίζουν πολύ μεγάλα κινητικότητα. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια από τα 13 σχήματα έχουν προσεγγισθεί από εταιρίες και funds που δεν συμμετείχαν από την αρχή και εκδηλώνουν έντονο ενδιαφέρον τώρα. 
Έγκυρες εκτιμήσεις παραγόντων που είναι σε θέση να γνωρίζουν, κάνουν λόγο για κατάθεση 5-6 προσφορών και μάλιστα με υψηλά τιμήματα. Κάποιες από αυτές θα αποτελούν κοινές προσφορές σχημάτων που περιλαμβάνονται στους 13 φορείς που είναι στη διαδικασία. Ήδη οι συζητήσεις των ελληνικών φορέων που συμμετέχουν με ξένους και αντίστροφα είναι σε πλήρη εξέλιξη, χωρίς να αποκλείονται και "ενδοελληνικές" συμπράξεις. 
Οι εξελίξεις αυτές και το ενδιαφέρον συμμετοχής από διεθνείς επενδυτές που δεν περιλαμβάνονται στους 13, καταδεικνύει τόσο το ενδιαφέρον για το εμβληματικό συγκρότημα, όσο και την άψογη διαδικασία του διαγωνισμού, αφού είναι η πρώτη φορά που σε μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης στην Ελλάδα, συμμετέχουν τόσο πολλοί και τόσο σημαντικοί φορείς.
Οι 13 που συμμετέχουν είναι (να κάνουμε και μια σωστή καταγραφή):
1. Dogus Group, κορυφαίος τουρκικός όμιλος με σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα στον τομέα των μαρίνων (Φλοίσβος, κ.λπ..)
2. ΛΑΜΔΑ του ομίλου Λάτση
3. Όμιλος Προκοπίου, από τους μεγαλύτερους εφοπλιστές με ναυαρχίδα του την Dynacom
4. J&P ABAΞ του γνωστού Ομίλου Δάκη Ιωάννου
5. ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου με το NAVARINO να έχει δώσει τα άκρως επιτυχημένα διαπιστευτήριά του στη διεθνή αγορά
6. Intercontinental group, που δεν έχει καμία σχέση με τον γνωστό ξενοδοχειακό όμιλο, αλλά ανήκει σε ελληνοαμερικανό από το Σικάγο
7. Chartworld που ανήκει σε γνωστό Έλληνα εφοπλιστή του Λονδίνου
8. Fosun, ο γνωστός κινεζικός όμιλος με τον ιδοκτήτη του Γκούο Τσανγκ να είναι κατά Forbes ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
9. Colony Capital ένα από τα μεγαλύτερα αμερικaνικά fund που διαχειρίζεται 30 δισ δολάρια!!!
10. Baupost ένα άλλο σημαντικό αμερικανικό fund με μεγάλες μετοχικές συμμετοχές σε ΟΠΑΠ και Τράπεζα Πειραιώς.
11. ΑGC fund με έδρα το Λονδίνο

12. Strategic Initiatives, ρωσικός όμιλος που συμμετείχε πρόσφατα στην εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗΣ
13. Όμιλος DOLPHIN Capital του Μίλτου Καμπουρίδη.

Για να δούμε τι θα δούμε.
Αν η διαδικασία ολοκληρωθεί με τον τρόπο που "τρέχει" ως τώρα θα είναι μια απίστευτη επιτυχία και θα τονώσει την εικόνα της χώρας διεθνώς.
Με το καλό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου