Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 400 εκατομμύρια για τον Αστέρα!!!


- Τίμημα που ξεπερνά κάθε προσδοκία!!! 
- Μεγάλη επιτυχία για την διοίκηση της Εθνικής, το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελλάδα 

Ούτε και οι πλέον αισιόδοξοι παρατηρητές δεν περίμεναν ότι το τίμημα για τον Αστέρα Βουλιαγμένης θα είχε μπροστά τα μαγικό νούμερο 4, όταν ξεκινούσε η διαδικασία της πώλησης. 
Το σχήμα AGC, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, προσέφερε το απίστευτο ποσό των 400.000.000 ευρώ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αφήνοντας πίσω κατά αρκετές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τις δύο άλλες προσφορές.
Eντός ολίγου αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά των πωλητών, ενώ αξίζει να σημειωθεί η έντονη επιθυμία που είχε η ελληνική πλευρά, το τίμημα να έχει μπροστά τον αριθμό "4", κάτι που τελικά ευοδώθηκε. 
Και βέβαια πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στο management της εταιρίας, το οποίο με τις ενέργειές του μεγιστοποίησε την αξία του εμβληματικού συγκροτήματος της Αττικής Ριβιέρας.
Η δε εξέλιξη αυτή εκθέτει ανεπανόρθωτα όσους προσπάθησαν να προβοκάρουν μια διαδικασία που από την αρχή μέχρι το τέλος ήταν άψογη.

Ο όμιλος AGC Equity Partners διαχειρίζεται κεφάλαια 2 δισ. ευρώ.
Το Jermyn street real estate fund IV LP, είναι υπό τη διαχείριση της AGC Jermyn Street IV, επενδυτικό σχήμα από τη Μέση Ανατολή με έδρα το Λονδίνο, ενώ στην προσφορά για τον Αστέρα μάλλον φαίνεται να κατέχει μικρό ποσοστό και το Dogus Grop του Feritt Sahenk, ο οποίος είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον.
Εχει συμμετοχές σε εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, hedge funds και εταιρειών real estate.
Ο εκ των συνιδρυτών της AGC, ο Walid Abu-Suud, ήταν ανώτατο στέλεχος του Κουβέιτ. Στο παρελθόν είχε επίσης διαχειριστεί χαρτοφυλάκιο περί τα 14 δισ. δολάρια της κρατικής εταιρείας πετρελαίου του Κουβέιτ (Kuwait Petroleum Corporation KPC). Εργάστηκε επίσης στην JP Morgan.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει πάλι κατ αποκλειστικότητα ( εδώ )το "κατώφλι" που είχε τεθεί ήταν 380 εκ. ευρώ και το γεγονός ότι ξεπεράστηκε τόσο πολύ αποτελεί έκπληξη πρώτου μεγέθους. Όπως μας είπε δε πριν από λίγες ημέρες γνωστός τραπεζίτης που έχει περάσει από την Εθνική, "εάν η προσφορά γράφει μπροστά 4, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία"!!!

Τα σχέδια των νέων ιδιοκτητών, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, είναι για ανέγερση λίγων, εξαιρετικά πολυτελών, τουριστικών κατοικιών.

Στην ανακοίνωση της πριν από λίγο η Εθνική Τράπεζα αναφέρει:
H Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ανακοινώνει ότι, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, έγινε σήμερα, η αποσφράγιση των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών που υποβλήθηκαν για την «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.» . H “JERMYN STREET REAL ESTATE FUND IV LP” υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400εκ ευρώ. Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Τα Διοικητικά Συμβούλια της Εθνικής Τράπεζα και του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσουν μέσα στην εβδομάδα, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Θα επανέλθουμε με τα νεότερα σε λίγο...

Καλορίζικο!!!

2 σχόλια:

  1. Φίλε Κώστα να είναι καλά οι άνθρωποι γιατί τα αξίζει αυτά τα χρήματα το συγκρότημα ιδικά αν είναι και η Μαρίνα Βουλιαγμένης στην συμφωνία. Το θέμα είναι να μην γίνει καμία στραβή με τα συμβόλαια όπως συνηθιζότανε μέχρι πρότινος γιατί τα 4 δΙς θα τα βλέπουμε μόνο στον ύπνο μας..
    Δ.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Δημήτρη, το ποσό δυστυχώς δεν είναι 4δις.... Εϊναι 400 εκατομύρια ευρώ....

      Διαγραφή