Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Στη Σμύρνη οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης


Μετά την Κωνσταντινούπολη και την ήδη πετυχημένη συνεργασία με τους εκεί τουριστικούς πράκτορες που οδήγησε σε μεγάλη άνοδο των διανυκτερεύσεων Τούρκων επισκεπτών, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συνεχίζει στη Σμύρνη τις προσπάθειες και τις επαφές που έχει ήδη ξεκινήσει από το 2011, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές της. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΞΘ συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία και για τρίτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Travel Turkey Izmir που πραγματοποιήθηκε από τις 5 ως τις 8 Δεκεμβρίου 2013 στην πόλη των τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων, με την οποία η Θεσσαλονίκη διατηρεί ιδιαίτερους και ισχυρούς δεσμούς. Φέτος στο περίπτερο της ΕΞΘ φιλοξενήθηκε και ο Δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να προωθηθεί ο θεσμός «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», καθώς την επόμενη χρονιά η καρδιά της νεολαίας της Ευρώπης θα χτυπά στη «νύμφη του Θερμαϊκού».
Προκειμένου η Θεσσαλονίκη να προσελκύσει τη νεολαία της Τουρκίας στην πιο «ζωντανή» πόλη των Βαλκανίων που είναι δημοφιλής για τους πολυσύχναστους δρόμους της, τα Πανεπιστήμιά της και την πρωτοπόρα πολιτιστική και καλλιτεχνική της διαδρομή, πραγματοποιήθηκε από κοινού η παρουσίαση της πόλης σε tour operators, δημοσιογράφους και τοπικούς φορείς, όπου και έγινε η προβολή όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της πόλης, με έμφαση στα οθωμανικά μνημεία, τους «κρυμμένους» πολιτιστικούς θησαυρούς της και τις ευκαιρίες που προσφέρει η Θεσσαλονίκη στη διασκέδαση και ψυχαγωγία των νέων ανθρώπων.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου εντός του εκθεσιακού κέντρου, χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Μάρκετινγκ Θεσσαλονίκης κ. Γιώργος Τσαμασλής.
Την παρουσίαση της Θεσσαλονίκης ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού έκανε από πλευράς ΕΞΘ η υπεύθυνη Μάρκετινγκ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη, ενώ την παρουσίαση της πόλης ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014 έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου κ. Γιώργος Μπασμαδέλης, ο οποίος και αναφέρθηκε αναλυτικά στο πρόγραμμα, αλλά και σε όλα τα μεγάλα γεγονότα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να επισκεφθούν οι νέοι και οι νέες τη Θεσσαλονίκη, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, τα Δημήτρια, το Food Festival κ.α.
Έντονο ήταν το ενδιαφέρον που έδειξαν τα τηλεοπτικά κανάλια της Σμύρνης για τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία των οποίων βιντεοσκόπησαν την εκδήλωση και δημοσιογράφοι πήραν συνεντεύξεις από τον Πρόεδρο της ΕΞΘ κ. Θωμόπουλο.
Το περίπτερο της ΕΞΘ επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Σμύρνης κ. Ekrem Demirtaz, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Τουρκίας κ. Basaran Ulusoy και εκπρόσωποι από τα πιο σημαντικά τουριστικά πρακτορεία της γειτονικής χώρας και μπήκαν οι βάσεις για μια πιο στενή συνεργασία στο άμεσο μέλλον.
Στην ελληνική αποστολή της ΕΞΘ συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. κ.κ. Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος και Δημήτριος Μουσιάδης και εκπρόσωποι ξενοδοχείων της πόλεως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου