Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, ο Σταύρος Ανδρεάδης και ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος!!!


Μόλις πριν από λίγες ημέρες έγραφα ότι κολακεύομαι ιδιαίτερα όταν επικοινωνείτε μαζί μας για κάτι που γράψαμε, μερικές φορές ακόμη και λίγα λεπτά μετά την ανάρτηση, ή για κάποια καθυστέρηση ( σ.σ. βλέπε Philoxenia ), όταν έχει πέσει πολύ δουλειά, ή ακόμη και όταν δεν γράφουμε επειδή λείπουμε...
Χθες για μια ακόμη φορά, μετά την ανάρτησή μας για τη νέα εικόνα της παραλίας Θεσσαλονίκης, επικοινώνησε μαζί μας ο φίλτατος Σταύρος Ανδρεάδης, για να μας διορθώσει...
Το δε εκπληκτικό είναι ότι είχαμε δει στο facebook μια ανάρτησή του, την οποία είχαμε αντιγράψει για να την ανεβάσουμε σήμερα, αλλά μας πρόλαβε...
Ο λόγος για  την πολύ σημαντική συμμετοχή στο μεγάλο αυτό έργο του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, την οποία ομολογουμένως αγνοούσαμε.
Ασμένως λοιπόν παραθέτουμε την ανάρτηση του Σταύρου Ανδρεάδη:
"ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ 
Τι υπέροχη που είναι η νέα διαμόρφωση της παραλίας της πόλης μας! Αισθάνομαι, μετά από πολλά χρόνια, ένα αίσθημα υπερηφάνειας για ένα έργο πραγματικά μεγάλης πνοής. Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον Πρόδρομο Νικηφορίδη και την ομάδα του για την εξαιρετική αρχιτεκτονική δουλειά τους. Ο Δήμος οφείλει να τους τιμήσει. Τη στιγμή όμως αυτή η σκέψη μου πάει στον πρώην Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Ο άνθωπός αυτός εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι απόλυτα σεβαστή. Αυτό όμως δεν αλλάζει σε τίποτα το γεγονός ότι το έργο της διαμόρφωσης της νέας παραλίας είναι δημιούργημα ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.

Αυτός το συνέλαβε, ξεπερνώντας θυελλώδεις αντιδράσεις, αυτός βρήκε τον τρόπο να το χρηματοδοτήσει στο σύνολο του από ευρωπαικά κονδύλια, χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ελληνικό ευρώ.
Αυτός προκήρυξε δύο υποδειγματικούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς που είχαν ένα τέτοιο εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Αυτός ,τέλος, το δημοπράτησε και το επέβλεψε, όσο ήταν Δήμαρχος.
Το έργο αυτό είναι ότι σημαντικότερο έχει συμβεί τις τελευταίες δεκαετίες σ' αυτή την πόλη. Θα αλλάξει θεαματικά τη σχέση της με το θαλασσιο της μέτωπο, θα αναβαθμίσει πολύ την καθημερινή ποιότητα ζωής των κατοίκων της και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Και το έργο αυτό είναι αποκλειστικά έργο δικό του.
Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, λοιπόν.
Και στα κακά, αλλά και στα καλά.
Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι, νομίζω ότι οφείλουμε πρώτα απ' όλα να είμαστε δίκαιοι.
Από το σημερινό Δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη (που τον σέβομαι και τον εκτιμώ πολύ σαν άνθρωπο) θέλω να ζητήσω να αγκαλιάσει και να προστατέψει το πολύτιμο αυτό απόκτημα της πόλης. Να μην το αφήσει σε χέρια χυδαίων και βανδάλων.
Εύχομαι ακόμη να συλλάβει και να υλοποιήσει και ο ίδιος παρεμβάσεις αντίστοιχης κλίμακας, που τις έχει τεράστια ανάγκη η πόλη αυτή".

Ευχαριστούμε Σταύρο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου