Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σημαντική συμφωνία εξαγοράς του εμβληματικού...


... Amathus Beach Hotel Limassol

- Όμιλος Μουσκή, Όμιλος Λανίτη και ρωσικά κεφάλαια στη νέα εταιρία 
- ΑΒΗL, Four Seasons και έκταση της Palmar, δημιουργούν τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης λόγω της γειτνίασης

Σημαντική εξέλιξη για το ξενοδοχειακό τομέα, χαρακτηρίζει η εταιρεία Amathus την υπογραφή δεσμευτικών επικεφαλίδων συμφωνίας (Binding Heads of Agreement) για συνεργασία και επένδυση νέων κεφαλαίων στην Κύπρο. Η ανακοίνωση αφορά στη σύσταση νέας εταιρίας από την Amathus Public Ltd, την Muskita Hotels Ltd και την Palmar Investments Ltd. 
Σκοπός της νέας εταιρίας είναι η αγορά του Amathus Beach Hotel Limassol έναντι του ποσού των €71 εκ. στο οποίο περιλαμβάνονται το ξενοδοχείο μαζί με όλο τον εξοπλισμό του, η ιδιόκτητη γη, καθώς και οι δραστηριότητες του ξενοδοχείου. 
Η Palmar Investments είναι κυπριακή εταιρεία ξένων συμφερόντων. 
Βάσει της συμφωνίας τα ποσοστά συμμετοχής στη νέα εταιρία διαμορφώνεται ως ακολούθως: 
Η Muskita Hotels Ltd- ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Four Seasons Hotel– συμμετέχει με 50%, η Amathus Public Ltd με 25%, και η Palma Investments Ltd– Κυπριακή εταιρία με συμμετοχή ξένων κεφαλαίων με 25%. 
Την ευθύνη διαχείρισης και διεύθυνσης του ξενοδοχείου, το οποίο θα διατηρήσει το όνομα Amathus Beach Hotel,θα αναλάβει η Muskita Hotels Ltd. 
Το "μυστικό" της συμφωνίας είναι οτι το ABHL, "γειτονεύει" με το Four Seasons του ομίλου Μουσκή και μία έκταση των ρωσικών κεφαλαίων, οπότεη ανάπτυξη του κομματιού αυτύ συνολικά, μπορεί να αποφέρει τεράστιες υπεραξίες για όλους.

Το υφιστάμενο προσωπικό του ξενοδοχείου θα εργοδοτηθεί από τη νέα εταιρία σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. «Η συμφωνία από μόνη της αποτελεί μία σημαντική εξέλιξη στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα της Κύπρου, αλλά αποκτά ακόμη πιο ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή στις τρέχουσες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την οικονομία του τόπου. Αποτελεί μία δυναμική και στρατηγική κίνηση προς αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η επιχειρηματική κοινότητα της Κύπρου. Δύο εταιρίες με μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία στον ξενοδοχειακό τομέα συνεργάζονται σε μία στρατηγική συμμαχία στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού αξιοποιώντας τις συνέργιες και τη δυναμική που δημιουργούνται. Η δυναμική αυτή ενισχύεται περαιτέρω αφού στο νέο σχήμα συμμετέχουν και ξένοι επενδυτές, πράγμα που πρακτικά σημαίνει επένδυση νέων κεφαλαίων, αλλά και επίδειξη εμπιστοσύνης στον ξενοδοχειακό και τουριστικό τομέα του τόπου, αλλά και του ξενοδοχείου Amathus Beach Hotelειδικότερα, σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία», αναφέρει ανακοίνωση της Amathus.
Τέλος, η συμφωνία τελεί υπό ορισμένες αιρέσεις και υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών της κυπριακής δημοκρατίας, όπου αυτές απαιτούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου