Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Σημαντικές δράσεις του ΕΟΤ Γερμανίας


Μια σειρά σημαντικών και στοχευμένων δράσεων πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, ενόψη και της διεθνούς εκθέσεως τουρισμού ΙΤΒ. Συγκεκριμένα, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμετείχε σε εκδήλωση στο Αννόβερο, με τίτλο  "Ελλάδα καλεσμένη- μια βραδιά με φίλους", που πραγματοποιήθηκε στo πλαίσιo της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από τη χώρα μας. Στόχος της  εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε σε στενή συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφοριών Κάτω Σαξωνίας, την Πρεσβεία της Ελλάδος στο Βερολίνο, την Περιφέρεια Αννοβέρου, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αννοβέρου και το Δημοτικό Κινηματογράφο της πόλης. Σημαντικοί εκπρόσωποι της γερμανικής πολιτικής σκηνής, ήτοι ο Πρόεδρος Περιφέρειας του Αννόβερου, κ. Hauke Jagau, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Κρατιδίου της Κάτω Σαξωνίας, κα Birgit Honé καθώς και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφοριών Κάτω Σαξωνίας, Δρ. Heinrich Wilhelm Klopp είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, ιδανικό για όλες τις εποχές του χρόνου.
Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, παρουσίασε τη στρατηγική μας πολιτική, θέτοντας την επέκταση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη νέων προορισμών ως άξονες μείζονος σημασίας. 

Ταξίδια εξοικείωσης του Thomas Cook σε ελληνικούς προορισμούς 

Το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας και ο Τ.Ο. Thomas Cook GmbH έχουν προγραμματίσει τη διεξαγωγή fam trips στους πλέον δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς των Γερμανών. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν επτά συνολικά ταξίδια σε Κρήτη, Ρόδο, Κω και Κέρκυρα, στα οποία θα συμμετάσχουν 140 εκπρόσωποι εξειδικευμένων ταξιδιωτικών γραφείων της Γερμανίας. Με τη συνεργασία και την υποστήριξη των κατά τόπους Υπηρεσιών του Ε.Ο.Τ. και των λοιπών φορέων τουρισμού καταβάλλεται προσπάθεια για την άριστη φιλοξενία των επισκεπτών και την αποτελεσματικότερη δυνατή επίτευξη των στόχων των ταξιδίων αυτών. Η πραγματοποίησή τους κατά τους μήνες Μάιο και Οκτώβριο εντάσσεται στο πλαίσιο μίας εκ των σημαντικότερων επιδιώξεων της τουριστικής στρατηγικής μας, ήτοι την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. 

Συμμετοχή του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Γερμανίας σε φιλανθρωπική εκδήλωση του Ιδρύματος Δημοσιογράφων Αμβούργου 

Στο πιο σημαντικόκοσμικό γεγονός της Βόρειας Γερμανίας, στον 65ο ετήσιο χορό των Δημοσιογράφων Αμβούργου, που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2014, συμμετείχε, μετά από σχετική πρόσκληση, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Γερμανίας. 
Εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Μ.Μ.Ε., γνωστά ονόματα από τον επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο τίμησαν και φέτος με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή, προκειμένου να ενισχύσουν το φιλανθρωπικό έργο του Ιδρύματος. Κορυφαίο γεγονός της εορταστικής βραδιάς αποτελεί παραδοσιακά η μεγάλη λαχειοφόρος αγορά. 
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας, προσέφερε τετραήμερη φιλοξενία για δύο άτομα σε γνωστό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η προσφορά αυτή συγκατελέγη μεταξύ των 10 σημαντικότερων χορηγιών επί συνόλου 300 και κοινοποιήθηκε, με φωτογραφία και πληροφορίες για την Αθήνα, στο εορταστικό πολυσέλιδο έντυπο-πρόγραμμα, το οποίο έλαβαν όλοι οι εκλεκτοί παρευρισκόμενοι καθώς και διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι. 
 Η παρουσία του Ε.Ο.Τ. στο σημαντικό αυτό γεγονός αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας και εξαιρετική ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση λαμβάνει μεγάλη δημοσιότητα σε πανγερμανικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου