Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

STR: Μεγάλη βελτίωση για τα ξενοδοχεία της Αθήνας!!!

 
- Δείτε εδώ όλη την έρευνα 

Σημαντική βελτίωση για τα ξενοδοχεία της Αθήνας διαπιστώνει έρευνα του εξειδεικευμένου οίκου STR GLOBAL, σε συνεργασία με την GBR Consulting. 
Όπως αναφέρει χαραλτηριστικά κατά τη διάρκεια του 2013 σταμάτησε  " η κατρακύλα των τιμών και των πληροτήτων, η οποία είχε ξεκινήσει το 2088". Κατά τη διάρκεια του 2013 σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας οι πληρότητες στα αθηναϊκά ξενοδοχεία αυξήθηκαν κατά 7% μεσοσταθμικά στο 56,8%, ενώ σημαντική βελτίωση υπήρξει και στα έσοδα ( αύξηση του RevPAR κατά  7.9% σε 53.89 € ).

Η κα. Elizabeth Winkle, διευθύνουσα σύμβουλος της STR Global, δήλωσε σχετικά: « «Η περίοδος της κοινωνικής αναταραχής προκάλεσε σημαντικές επιπτώσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία στην Αθήνα, καθώς η ζήτηση μειώθηκε για την πόλη», Ωστόσο, οι επιδόσεις του κλάδου έχουν ανοδική τάση για σχεδόν ένα χρόνο τώρα και περιμένουμε να δούμε η τάση αυτή να συνεχιστεί. Έχουν προκύψει θετικές ειδήσεις σχετικά με την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές στην Ελλάδα. Εάν αυτό μπορεί να διατηρηθεί, ο τουρισμός αναψυχής αναμένεται να ανακάμψει περαιτέρω, λόγω της ελκυστικότητας της Αθήνας ως προορισμού». 
Σύμφωνα με τον Stefan Merkenhof, διευθύνοντα σύμβουλο της GBR Consulting, «οι επιπτώσεις της ελληνικής κρίσης στην τουριστική βιομηχανία της Αθήνας κατά την περίοδο 2010-2013 ήταν σημαντικές, με συνολική εκτιμώμενη απώλεια 2,5 δισ. ευρώ για τον τομέα στο σύνολό του, από τα οποία 820 εκατ. € αφορούσαν τα αθηναϊκά ξενοδοχεία. 
Ωστόσο, ο αθηναϊκός τουρισμός ανακάμπτει από το Μάιο του 2013, καθώς τα αρνητικά πρωτοσέλιδα για την Ελλάδα εξαφανίζονται και μια θετική προοπτική άρχισε να αναδύεται. Τους δύο πρώτους μήνες του 2014 έχουμε δει σημαντικές αυξήσεις στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Αθήνα, καθώς και σημαντικές βελτιώσεις στα επίπεδα πληρότητας, έστω και με σταθεροποιημένες τις τιμές δωματίων. Με την αγορά αναψυχής να παραμένει σταθερή και την επιστροφή των συνεδρίων και την αγορά ταξιδιών κινήτρων στην Αθήνα, κάτι για οποίο υπάρχουν ήδη σαφείς ενδείξεις, η πόλη φαίνεται να βρίσκεται σε τροχιά σημαντικής ανάκαμψης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου