Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τώρα ξέρω ότι θα μου γκρινιάξετε...



... αλλά τα στοιχεία δείχνουν αύξηση από Ρωσία!!! 

Το τελευταίο διάστημα δέχομαι πολλά τηλεφωνήματα, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και γενικώς επικοινωνίες για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης από Ρωσία. 
Τα περισσότερα υποδηλώνουν απαισιοδοξία και χαμηλές προσδοκίες για την φετινή κίνηση, ενώ πολλά από αυτά αμφισβητούν τα στοιχεία των αφίξεων στα αεροδρόμια, κάτι που ομολογώ ότι δεν μπορώ να σχολιάσω ή να καταλάβω πως μπορεί να συμβαίνει. 
Αρκετοί ωστόσο δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι, γιατί όπως τονιζουν "οι κρατήσεις μπαίνουν, αλλά καθυστερημένα και με πιο αργούς ρυθμούς". 
Μάλιστα χθες φίλος και μεγάλος ξενοδόχος, με παρουσία σε αρκετές περιοχές της χώρας, μου μετέφερε τον προβληματισμό του για το πως είναι δυνατόν στο Ηράκλειο τα στοχεία του αεροδρομίου να δείχνουν αύξηση των Ρώσων, όταν ξενοδόχοι και πράκτορες κάνουν λόγο για μείωση της τάξης του 40%. Αντίθετα σε άλλη περιοχή που το αεροδρόμιο δείχνει μείωση ο ίδιος έχει αύξηση 40%!!! 
Σήμερα σας αποκαλύπτουμε κατ' αποκλειστικότητα τις θεωρήσεις visa από Ρωσία στο πρώτο πεντάμηνο του 2014. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά υπάρχει αύξηση (!!!) της τάξης του 2,18% στις θεωρήσεις visa που εκδόθηκαν. 
Συγκεκριμένα φέτος στο πεντάμηνο εκδόθηκαν 218.604 visa, έναντι 213.931 στο αντίστοιχο διάστημα του 2013. Οι δε θεωρήσεις visa πολλαπλών εισόδων σημειώνουν σημαντική αύξηση που φθάνει στο 24% σχεδόν, γεγονός που αυξάνει έτι περισσότερο τα ταξίδια των κατόχων πολλπαλών visa. 
Ο Μάϊος δε εμφανίζει μια αύξηση 6,44%, σημαντική, μετά την μείωση 3,7% του Απρίλη, αύξησης 3,97% του Μάρτη και μειώσεων τον Φεβρουάριο και τον Ιανουάριο κατά 11,34% και 27,15% αντίστοιχα. 
Και βέβαια σε απόλυτο μέγεθος οι θεωρήσεις visa τον Μάϊο ξεπερνούν κατά πολύ το άθροισμα όλων των προηγούμενων μηνών.

Μπορείτε να δείτε τα στοιχεία αναλυτικά και πάσα άποψη και θέση δεκτή για διάλογο!!!.

ΥΓ:  Παράκληση, όποιος το αναδημοσιεύσει, ας βάλει και το λινκ,
http://money-tourism.blogspot.gr/2014/06/blog-post_2207.html...

1 σχόλιο:

  1. Με τις αφίξεις και με τις θεωρήσεις visa δεν γεμίζουν τα κρεβάτια. Οι διακοπές των Ρώσων φέτος κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι μόνο για 3 ημέρες. Για να γεμίσουν λοιπόν τα άδεια δωμάτια που δουλεύουν ακόμα και τώρα με προσφορές χρειαζόμαστε 2,5 φορές περισσότερες αφίξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή