Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πτώχευση κορυφαίου ρωσικού tour operator


- Ανακοινώθηκε στις 16.15 η πτώχευση του Labirint στη Μόσχα!!!
- Δήλωση Ανδρέα Ανδρεάδη: Να συνεχιστεί η φιλοξενία των Ρώσων τουριστών
- Οδηγία LE GRAND προς τα ξενοδοχεία
- Δηλώσεις Φωτούλας Σαπουνάκη στο money-tourism.blogspot.com
- Προς πτώχευση ο Labirint
-1,6 δισ. ρούβλια ή 35 εκ. ευρώ το "άνοιγμα"
- Eδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο για τις αγωνιώδεις διαπραγματεύσεις
- Σύσκεψη από τις 11.00 το πρωί στο Rosturizm
Update: Ανακοινώθηκε πριν από λίγα λεπτά στη Μόσχα επισήμως, μετά το πέρας της σύσκεψης που σας γράφαμε στο Rosturizm, η πτώχευση του Labirint.
Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Ανδρεάδης μετέφερε τη γραμμή του ΣΕΤΕ που είναι να συνεχιστεί η φιλοξενία των Ρώσων τουριστών χωρίς να ζητηθούν χρήματα.
Το LE GRAND ενημερώνει τα ελληνικά ξενοδοχεία για ακύρωση των κρατήσεων του Labirint.
Χθες κλείνοντας το τρέχον τεύχος του ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ έγραφα για την ανυπαρξία κανόνων και ελέγχων στη ρωσική αγορά και τις ευθύνες του Rostourizm. 
Σήμερα πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις ήρθαν τα άσχημα μαντάτα από τη Ρωσία. Τα μαντάτα που όλη η τουριστική βιομηχανία φοβάται φέτος. 
Ας πάμε με τη σειρά και συγχωρείστε μου τα λάθη, γιατί γράφω απο τηλέφωνο σε παραλία με σύνδεση διαδικτύου περίπου ανύπαρκτη. Σήμερα το πρωί η θυγατρική αεροπορική εταιρία της Aeroflot, Orenair (Οrenburg Airlines), αρνήθηκε να μετακινήσει Ρώσους τουρίστες, πελάτες του Labirint, προς Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Βουλγαρία, λόγω οφειλών. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο να μην έρθουν οι νέοι τουρίστες, αλλά να έχουν μείνει αυτοί τη στιγμή στους προορισμούς που πέρασαν τις διακοπές τους, τουρίστες που σήμερα έπρεπε να επιστρέψουν. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η "μπάλα" της διακοπής των πτήσεων έχει πάρει και πολλούς μικρούς αξιόπιστους ρωσικούς tour operators, οι οποίοι είχαν αγοράσει θέσεις στις πτήσεις αυτές, και οι πελάτες τους έχουν μείνει στα ρωσικά αεροδρόμια χάνοντας τις διακοπές τους.
Στο Ηράκλειο μέχρι στιγμής οι τουρίστες έχουν μετακινηθεί σε ξενοδοχεία και αναμένουν τις εξελίξεις, οι οποίες δυστυχώς μόνο προς το χειρότερο μπορεί να είναι. Και εξηγούμε: η αεροπορική εταιρία εξήγγειλε το εμπάργκο αυτό για τρεις ημέρες, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι είναι θέμα ωρών η πτώχευση του Labirint. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη συνεργασία με το Labirint έχει και η Aegean Airlines, από την οποία μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση.
Σε δηλώσεις της στο money-tourism.blogspot.com η κα. Φωτούλα Σαπουνάκη, διευθύνουσα σύμβουλος του LE GRAND που εκπροσωπεί το Labirint στην Ελλάδα, μας είπε:
"Δυστυχώς μετά τις εξελίξεις με την διακοπή των πτήσεων της Οrenburg και του Ideal, η πτώχευση του Labirint, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Δυστυχώς δεν άντεξε και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το LE GRAND θα συνεχίσει κανονικά να εξυπηρετεί τους πελάτες του, καθώς έχουμε ήδη πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των συμφωνηθέντων στους Έλληνες ξενοδόχους και ως εκ τούτου τα δωμάτια  θα διατεθούν κανονικά σε κανάλια εκτός Labirint. Τα δωμάτια έχουν πληρωθεί και ανήκουν στο LE GRAND και όχι στο Labirint.
Άλλωστε συνεργαζόμαστε με κορυφαίους tour operators , όπως Solvex, Coral, Alltours, κ.ο.κ.. Όποιος ζητήσει δωμάτιο θα το έχει".
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης υπήρξαν συναντήσεις στην Ομοσπονδιακή αρχή τουρισμού της Ρωσίας μεταξύ των εμπλεκομένων μερών, χωρίς να υπάρξει λύση, ενώ το συνολικό άνοιγμα του ρωσικού tour operator εκτιμάται σε 1,6 δισ ρούβλια. Η εμπορική διευθύντρια του Labirint, Τατιάνα Ζότοβα αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση μετά τη συνάντηση.
Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν σήμερα είναι:
R2 6931 - Domodedovo Κέρκυρα
R2 6413 - Ekaterinburg-Κέρκυρα
R2 6957 - Ufa-Ηράκλειο
R2 6913 - Domodedovo Σαντορίνη
R2 6991 - Domodedovo Ζάκυνθος
R2 6907 - Domodedovo Monastir
R2 6585 - Astrakhan-Αττάλεια
R2 6107 - Μόσχα-Αντάλια
R2 6903 - Σερεμέτιεβο της Βαρκελώνης

Στο μεταξύ λόγω των γεγονότων έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη στον  Rosturizm που ξεκίνησε στις 11:00. Σύμφωνα με το TourDom.ru, εκτός από τους αρμοδίους της κρατικής αρχής συμμετέχουν οι Τατιάνα Zotovα, επικεφαλής του Labirint, οι επιχειρηματίες Mikhail Σαμάνοι Vyacheslav Basov ("Turpomosch»), ένα μέλος του εποπτικού συμβουλίου "Turpomoschi» και ένας εμπειρογνώμονα στον τομέα των αεροπορικών μεταφορών ο Ντμίτρι Gorin.
Καλά πληροφορημένες πηγές στη ρωσική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι δύσκολα θα γίνουν πτήσεις από την Orenburg Airlines, ακόμη και για τον επαναπατρισμό " των Ρώσων τουριστών καθώς η "μαμά" Aeroflot, έχει ανάψει κόκκινο λόγω των χρεών ύψους 3 δισ ρουβλίων της θυγατρικής της εταιρίας προς την ίδια.

Η ανακοίνωση της πτώχευσης

Στις 16.15 ώρα Ελλάδας ανακοινώθηκε η  επίσημη αναστολή των εργασιών του Labirint. Η ανακοίνωση αναφερει οτι: "Σε τουρίστες που βρίσκονται έξω από τη Ρωσική Ομοσπονδία για τουριστικές πτήσεις της εταιρείας« labirint », η εταιρεία θα παρέχει πλήρη βοήθεια, συμπεριλαμβανομένου του επαναπατρισμού τους . Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος για βοήθεια, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το κεντρικό γραφείο του «Labirint» στη διεύθυνση ul. Zander, 7, κτίριο 2α. Ταξιδιωτικά γραφεία, που έχoυν ενεργό σύμβόλαιο με το τουριστικό πρακτορείο «Labirint», θα πρέπει να ενημερώσoυν τους τουρίστες, για την αναστολη των δραστηριοτήτων του tour operator«Labirint» και την αδυναμία του tour operator να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τους πελάτες και τους τουρίστες , και να συνδράμουντους τουρίστες και άλλους πελάτες στην προετοιμασία των αναγκαίων εγγράφων για την υποβολή στην Ασφαλιστική Εταιρεία JSC "Ascent" και SOAO FAC. "
Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, συνολικά περίπου 15 με 20.000 τουρίστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό, ενώ 200.000 τουρίστες έχουν πληρώσει τις διακοπές τους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Η κήρυξη επίσημα της αναστολής των δραστηριοτήτων του Labirint θα επιτρέψει στον  οργανισμό "Turpomosch"  να χρησιμοποιήσει από το ταμείο που υπάρχει για τις περιπτώσεις αυτές, την άντληση χρημάτων προκειμένου να επαναπατριστούν οι Ρώσοι τουρίστες".

Ενημέρωση από το Labirint

Πριν από λίγο εστάλη και από το LE GRAND προς τους Έλληνες ξενοδόχους η επίσημη ανακοίνωση για την ακύρωση των κρατήσεων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
"Αγαπητοί συνεργάτες ,
Λόγω του δυσάρεστου γεγονότος της πτώχευσης του  tour operator Labirint , σας παρακαλούμε θερμά να ακυρώσετε όλες τις κρατήσεις του εν  λόγο tour operator από σήμερα έως και τέλος της σαιζόν (συνημμένως η σχετική λίστα) , καθώς δεν έχουμε εισπράξει το κόστος διαμονής για κανέναν από τους πελάτες και η εταιρεία μας με την γνωστοποίηση του παρόντος δεν αναλαμβάνει περαιτέρω την ευθύνη / κόστος  της εξυπηρέτησης τους.
Για όλους τους υπόλοιπους πελάτες μας –Tour operator- το πρόγραμμα μας συνεχίζεται κανονικά"

Ο Michael Shaman

Ο ιδιοκτήτης  του "Ideal Tour"Michael Shaman, και σύμφωνα με πολλούς πραγματικός ιδιοκτήτης και του Labirint σε δηλώσεις του στο hotline.travel, λέει πολλά και ενδιαφέροντα.
Εδώ ένα λίνκ για τις δηλώσεις του.
Ακολουθεί η μετάφραση μέσω googletranslator (δυστυχώς εδώ που είμαι δεν μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο!!!):
"Michael Shaman, ιδιοκτήτης του "Ideal Tour" και μερικές άλλες επιχειρήσεις aviabrokerskih, σχολίασε σε συνέντευξή του στο "GL" τη σχέση τους με τον ταξιδιωτικό πράκτορα, «Λαβύρινθος» και «Orenburg Airlines".
Χθες το a / c "Orenburg Airlines», είπε η κατάργηση του αριθμού των πτήσεων τσάρτερ κράτηση από "Ideal Tour» σε διάφορους τομείς του τουρισμού, κυρίως υπέρ του «Λαβύρινθου».
Σύμφωνα με τον Michael Shamanova, με αποτέλεσμα PE μπορεί να υποστεί ένα σύνολο 25.000 ατόμων - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που είναι ήδη στο εξωτερικό, και εκείνοι που εξακολουθούν να σχεδιάζουν να πετάξει για να ξεκουραστούν. Και οι άνθρωποι σε άλλες χώρες χωρίς σχολίων της σελίδας. "Orenburg Airlines" ανακάλυψε εξάγουμε μόνο ένας τρόπος », - σημείωσε επιχειρηματίας.
Είπε ότι η πρακτική που ξεκίνησε μετά σαν "Ideal Tour" έχουν τώρα μεγάλα χρέη στην αεροπορική εταιρεία. Και άρχισε να συσσωρεύονται αυτό το χειμώνα, όταν η ζήτηση έπεσε σε κάποια μαζική περιοχές - ιδίως, της Ταϊλάνδης και της Αιγύπτου.
Ο λόγος για το χρέος, σύμφωνα με τον κ. Shamanov, είναι ότι ο ίδιος δεν πληρώνουν οι πελάτες. . "Ideal Tour" πρέπει "Orenburg Airlines" 1 δισεκατομμύριο 400 εκατομμύρια ρούβλια, ταξιδιωτικοί πράκτορες, «Λαβύρινθος» και μια σειρά από όχι και τόσο μεγάλες εταίροι έχουν «ιδανικό» πιο τόνισε επιχειρηματίας, - 1 δισεκατομμύριο 600 εκατομμύρια ρούβλια .
Η εταιρεία βιομηχανία "Λαβύρινθος" ονομάζεται, που ελέγχεται από τον Μιχαήλ Shamanov, πιστεύεται ότι είχε αγοράσει τον χειμώνα του 100% της εν λόγω επιχείρησης. Ο ίδιος Air μεσίτες δεν έκανε κανένα σχόλιο πριν από αυτή την έκδοση. Τώρα ισχυρίζεται ότι είχε εξετάσει την αγορά «Λαβύρινθος», επέστησε επενδυτών (από την Κίνα), και ακόμη και πήγε στο deal. Εισήχθη πρώτη μικρή δόση. Αλλά εδώ στην οικονομικές καταστάσεις περιοδεία αποκαλύφθηκαν τέτοια πράγματα ότι οι αγοραστές αρνήθηκε τη συμφωνία.
Έτσι, σύμφωνα με τον Michael Shamanova, «Λαβύρινθος» ήταν μόνο πελάτη του, ακόμη και η μεγαλύτερη. "Ταξιδιωτικός πράκτορας πήρε το πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για σταθερή ζήτηση το 2013, και αυτή τη σεζόν ήταν μια καταστροφή. Παρ 'όλα αυτά, «Λαβύρινθος» προσπάθησαν να διατηρήσουν τον όγκο, εργάστηκε σε τιμές ντάμπινγκ. Είναι ατυχές το γεγονός ότι εξαιτίας του "Orenburg Airlines" τιμωρούνται άλλα blochnikov που καταβάλλονται με συνέπεια. Όλες οι καταθέσεις μου - συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων εξαγωγές - διαγράφηκε σε βάρος του χρέους ".
Ένα από τα βασικά ερωτήματα: πώς κρατική αεροπορική εταιρεία παραδέχθηκε καθυστερούμενα - σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ρούβλια;
"Έναρξη θέση - λέει ο ιδιοκτήτης" Ideal Tour ". - Και καταλαβαίνω ότι η διακοπή της εφαρμογής τους είναι επίσης πολύ κακή επιλογή ».
Η χθεσινή απόφαση του φορέα να σταματήσει πτήσεις προς Shamanova Μιχαήλ, με δικά του λόγια, ήταν απροσδόκητη. "Μέχρι το τέλος της εβδομάδας εργασίας αποτέλεσε αντικείμενο διαπραγματεύσεων. Εμείς Azarskovym έδωσε την εγγύησή τους, έχουν ρίξει τα προσωπικά περιουσιακά τους στοιχεία - γη και άλλα. Διέταξε την αξιολόγηση του συνόλου των επιχειρήσεων μας, και οι εταιρείες του οφειλέτη. Οι τράπεζες δέχθηκαν να μας δανείσουν ... Αλλά τα γεγονότα του χθες διακεκομμένη όλα. "
PE κολοσσιαία απλώς άνευ προηγουμένου, αναγνωρίζει μεσίτες Air. Πώς θα βγούμε από την κατάσταση μέχρι να λέει (ή δεν γνωρίζουν). Και τονίζει ότι η ιδέα είχε δοκιμαστεί θετικά: «Εγώ πραγματικά Ντ Αρτανιάν ρωσικός τουρισμός. Ήθελε να σώσει το «Λαβύρινθος» και ακόμη και μερικά tour operators, που δεν θα ονομάζεται εδώ, επειδή εξακολουθούν να λειτουργούν. Η φήμη του βοήθησε να παραμείνει στο φτερό "Όρενμπουργκ αεροπορικές εταιρείες".

ΥΓ: Για όσους το αναπαράγουν, θερμή παράκληση, το λινκ και την πηγή!!!

9 σχόλια:

  1. τι ειπε η Φωτουλα? δεν εχει λινκ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι λυπηρό ότι εκτός από το ότι βρίσκονται ξεκρέμαστοι χιλιάδες τουριστες, "χάνει" και ο προορισμός Ελλάδα από αυτούς που είχαν κλείσιε για να έρθουν εδώ.

    Φοβούμαι ότι το άνοιγμα προς την Ελληνική αγορά είναι πολύ σημαντικό - ο LABIRINT έλεγε τον Μάρτιο - Απρίλιο ότι εκτιμούσε να φέρει περί τις 200-250 000 πελάτες. Αν αυτοί δεν έρθουν, η Ρωσική αγορά θα είναι στο έτος πτωχότερη κατά τον σριθμό αυτό.

    Μήπως μαζί με όλα τα άλλα που κάνουμε για την υποστήριξη του τουρισμού (προβολή, νομοθετικές ρυθμίσεις, κλπ), πρέπει να σκεφτόμαστε και αντιμετωπίσεις για τις περιπτώσεις αυτές, που όσο δυσάρεστες και απευκταίες είναι, είναι δυστυχώς μέρος της ζωής;

    Χρήστος Πετρέας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. A καλά... για αυτή την αντιμετώπιση φωνάζουν χρόνια οι ξενοδόχοι. Τιμολόγια εκδίδονται ΦΠΑ πληρώνεται χωρίς να έχει πληρωθεί ούτε το 10% των ποσων σε μερικές περιπτώσεις. Βέβαια κατά την άποψη μου, η πτώχευση αυτή μάλλον απόρροια των μέτρων κατά της Ρωσίας είναι.. Πληρώνει ο λαός τα λάθη της εξουσίας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eίναι στενάχωρο το γεγονός του ότι ένας tour operator που πίστεψε στο ελληνικό τουριστικό προϊόν αναγκάστηκε να σταματήσει την λειτουργία του λόγο αδυναμίας πληρωμών.

    Η πτώχευση αυτή αποδεικνύει ότι σε συνθήκες εντονου ανταγωνισμού και ισχυρής πίεσης για λήψη στρατηγικών θέσεων κάποιοι οργανισμοί υπερεκτιμούν την δυναμη τους και κάνουν ανοίγματα σε δύσκολα χωράφια.

    Τώρα μάλλον θα δούμε αυτό που όλοι περιμένουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακαλούμε (καλοπροαίρετα πάντα) η μετάφραση να είναι πιο σωστή γιατί προς το τέλος του άρθρου υπάρχει σοβαρό θέμα κατανόησης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχετε απολυτο δικιο αλλα την ωρα που γραφονταν οι γραμμες αυτές και το μερος, η μονη προσφορη μεταφραση ηταν της Google...

      Διαγραφή