Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

+17% οι κρατήσεις από Ολλανδία!!!


- Μεγάλη αύξηση των Ολλανδών τουριστών προς την Ελλάδα και το 2015 
- Βραβείο στην Ελλάδα ως τον πιο φιλόξενο τουριστικό προορισμό 

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα από την ολλανδική αγορά για την ερχόμενη τουριστική περίοδο. 
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από τις B2B συναντήσεις που έγιναν στη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού της Ολλανδίας «Vakantiebeurs 2015», στην Ουτρέχτη από 13 έως 18 Ιανουαρίου, με περισσότερους από 117.000 επισκέπτες, οι τουριστικοί παράγοντες έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην Ελλάδα δηλώνοντας πως οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση της τάξης του 17%, σε σχέση με τις αντίστοιχες της περυσινής περιόδου, με δυναμική αυξητικής τάσης σε όλες τις κατηγορίες ταξιδιωτών.
Νέο δεδομένο συνιστά η αύξηση των πτήσεων από την Ολλανδία προς την Ελλάδα, και ιδιαίτερα προς την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα, με ένταξη δρομολογίων και της ελληνικής αεροπορικής εταιρίας Aegean Airlines. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015, μετά από πολλά χρόνια, η Ελλάδα ισοσκελίζει ή και ξεπερνά σε κρατήσεις άλλες ανταγωνίστριες χώρες, που στο παρελθόν κατήχαν μεγαλύτερο μερίδιο της ολλανδικής τουριστικής αγοράς. 
Η ανοδική πορεία των κρατήσεων, έως αυτή την ώρα, έρχεται σε συνέχεια της αύξησης που σημειώθηκε το 2014 και του θετικού απόηχου των συντονισμένων ενεργειών ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, σε όλες τις μορφές τουρισμού που προωθεί ο ΕΟΤ. Τιμώμενος προορισμός στο ελληνικό περίπτερο της Vakantiebeurs 2015 ήταν η Ρόδος, με την ευκαιρία της έναρξης απευθείας πτήσεων της Aegean Airlines από το Άμστερνταμ προς το νησί των Ιπποτών από τις 25/4 και τη μεγάλη αφιερωματική έκθεση του Λούβρου, που έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται πολλοί Ολλανδοί. 
Στο περίπτερο του ΕΟΤ μετείχαν 16 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων εκπροσωπήσεις από την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Σκιάθου, την Ένωση Ξενοδόχων Χαλκιδικής, και τον Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω Περιοχής. Από πλευράς τουριστικών επιχειρήσεων μετείχαν οι: Aegean Airlines, Minoan Lines, Acrotel Hotels & Resorts, Filos Holidays & Τravel, Porfi Beach Hotel, Inova Ηospitality & Μanagement και Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ. 
Στη διάρκεια της έκθεσης, το Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών διοργάνωσε πολλές αφιερωματικές παρουσιάσεις, σύμφωνα με τις προτιμήσεις του ολλανδικού κοινού για: την πολιτιστική διάσταση της Ρόδου, την Λήμνο ως νέο τουριστικό προορισμό μετά την έναρξη απευθείας πτήσεων της Transavia, την Κέα ως εναλλακτικό προορισμό που εντάχθηκε για πρώτη χρονιά στα τουριστικά πακέτα της Ολλανδίας, τον οικοτουρισμό και περιπατητικό τουρισμό με τα χαρτογραφημένα μονοπάτια της Άνδρου, τον πολιτιστικό τουρισμό με αναφορά στις ανασκαφές της Αμφίπολης, τον προορισμό του Πηλίου ως νέα πρόταση και για τη χειμερινή περίοδο αλλά και παρουσιάσεις της Εύβοιας, της Σκύρου και της Σάμου από τη σκοπιά της ιδιαίτερης τοπικής φιλοξενίας. 
Επίσης, Ολλανδός blogger (droomplekken.nl) παρουσίασε ταξιδιωτικές εμπειρίες από το ταξίδι του στη Λέσβο και στη Χίο. 
Η αγάπη των Ολλανδών για το ποδήλατο ήταν έκδηλη από την ενθουσιώδη συμμετοχή του κοινού στο «γαστρονομικό ποδήλατο», που εντάχθηκε στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου προκειμένου να πραγματοποιούνται διαρκείς παρουσιάσεις ελληνικών συνταγών και τοπικών προϊόντων. 
Η «ελληνική εμπειρία» (the Greek experience) περιελάμβανε επίσης οινογευσία, μαθήματα ελληνικών, αναμνηστικές φωτογραφήσεις με τον ελληνικό λογότυπο, ηλεκτρονική κλήρωση για διακοπές στην Ελλάδα με κάρτες QR, χαλάρωση στις ξαπλώστρες της διαμορφωμένης εικονικής παραλίας και παιχνίδια των παιδιών στην άμμο με κουβαδάκια. Παράλληλες παρουσιάσεις έγιναν και σε άλλους χώρους της έκθεσης. 
Σε αμφιθέατρο του τομέα θαλάσσιου τουρισμού η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών, κα. Ελένη Σκαρβέλη, παρουσίαζε καθημερινά τις πιο γνωστές ιστιοπλοϊκές διαδρομές στα ελληνικά νερά, ενώ στο Cooking Theater ο Έλληνας σεφ Χρήστος Αθανασιάδης - απεσταλμένος από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου - ετοίμαζε παραδοσιακή συνταγή της Ρόδου (σφουγκιχτά μακαρόνια με ψαρονέφρι και τηγανιτό ανθότυρο) προς ένα ιδιαίτερα θερμό και δεκτικό ολλανδικό κοινό. Βραβείο στην Ελλάδα ως χώρα του πιο φιλόξενου τουριστικού προορισμού παρέδωσε στο Γραφείο ΕΟΤ Κάτω Χωρών η τουριστική πλατφόρμα Reisgraag.nl (http://www.reisgraag.nl/vakantie_griekenland/nieuws/griekenland-is-het-meest-gastvrijeland/), επιβεβαιώνοντας την τελευταία έρευνα του Zoover.nl που αξιολογεί την Ελλάδα ως τον πλέον φιλόξενο τουριστικό προορισμό στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου