Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Με αεροπλάνα και βαπόρια...


...έρχονται οι τουρίστες στην Ελλάδα

- Θετικά στοιχεία από το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Ιουλίου 2015 του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό για τις αεροπορικές αφίξεις, μεγάλες μειώσεις στην Ακτοπλοϊα (!!!)

Αύξηση 6,7% στις αεροπορικές αφίξεις και σημαντικές μειώσεις στην κίνηση της Ακτοπλοϊας διαπιστώνει στο πρώτο εξάμηνο του 2015, το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο Ιουλίου 2015 του SETE Intelligence για τον Ελληνικό Τουρισμό.
Πιο αναλυτικά στις αεροπορικές αφίξεις από την αρχή του έτους: με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία Ιανουαρίου – Ιουνίου 2015 για τα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, παρουσιάστηκε αύξηση +6,7% στο σύνολο της χώρας (ή +1% αν δεν υπολογιστεί η Αθήνα). 
Ειδικότερα, η Αθήνα, η Μύκονος και η Σαντορίνη τον Ιούνιο υποστήριξαν δυναμικά το σύνολο αφίξεων της χώρας με +25%, +7,5% και +20% αντίστοιχα, ενώ θετικά (+3,9%) κινήθηκε και το Ιόνιο.
Η Θεσσαλονίκη εμφάνισε οριακά αρνητικό πρόσημο, ενώ Δωδεκάνησα και Κρήτη κινήθηκαν αρνητικά παρουσιάζοντας μείωση -7,2% και -3,8% σε σχέση με τον Ιούνιο 2014.
Σημαντική μείωση εμφανίζει ο προορισμός της Πελοποννήσου με -16,8%.
Όσον αφορά στις ακτοπλοϊκές αφίξεις από την αρχή του έτους, η  επιβατική κίνηση από και προς Ιταλία μεταξύ Ιανουαρίου - Μαΐου μειώθηκε κατά -9%, αλλά δεν υπάρχει κατανομή του ποσοστού αυτού μεταξύ Ελλήνων και αλλοδαπών.
Η επιβατική κίνηση στην εσωτερική ακτοπλοΐα το αντίστοιχο διάστημα παρουσιάζει μικτή εικόνα, με την επιβατική κίνηση από και προς Κρήτη να παρουσιάζει μείωση κατά -12,2% ενώ αύξηση παρατηρείται στους επιβάτες στο Βόρειο Αιγαίο κατά 11%, στα Δωδεκάνησα κατά 4,4%, και στις Κυκλάδες κατά 3%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου