Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Stop 24 αεροπορικών εταιριών σε πωλήσεις εισιτηρίων τους στην Ελλάδα


Αρνητικές ειδήσεις έφτασαν στην τουριστική αγορά, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Virgin, η Turkish Airlines, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Eastern, η China Southern, η Philippines και η Cathay αφαίρεσαν από τους τουριστικούς πράκτορες της χώρας το δικαίωμα να πωλούν εισιτήρια για λογαριασμό τους, φοβούμενες ότι θα χάσουν τα λεφτά τους.  
«Η Emirates επιβεβαιώνει την εμπορική απόφασή της να παύσει προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators που έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα.
Ωστόσο, η εταιρεία διατηρεί τις ήδη ισχύουσες επιλογές κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων μέσω του γραφείου κράτησης και έκδοσης εισιτηρίων της Emirates στην Αθήνα, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πελατών και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της. Ζητάμε συγγνώμη από τους επιβάτες μας και τους συνεργάτες μας για την αναστάτωση και δεσμευόμαστε να επανεξετάσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση εν ευθέτω χρόνω» αναφέρει η εταιρεία σε δήλωσή της προς «Το Βήμα» και τον Αχιλλέα Χεκίμογλου. 
«Η Emirates διατηρεί τη δέσμευσή της στην Ελλάδα, όπου λειτουργεί συνεχόμενα τα τελευταία 19 χρόνια, ενώ το δρομολόγιο Αθήνα - Ντουμπάι - Αθήνα παραμένει ένα από τα πλέον κερδοφόρα στην Ευρώπη. 
Το οικονομικό έτος 2014 -15 η Emirates μετέφερε περισσότερους από 224.000 επιβάτες από και προς την Ελλάδα» συνεχίζει.
Σύμφωνα με άλλο δημοσίευμα του traveldailynews.gr οι αεροπορικές εταιρίες που σταμάτησαν να πωλούν εισιτήρια στην Ελλάδα, ανέρχονται σε 24!!!
Η ραγδαία αυτή εξέλιξη των αεροπορικών εταιρειών «διαβάστηκε» από στελέχη του κλάδου ως μείωση της εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Μάλιστα, εκφράζουν την ανησυχία τους να μην υπάρξει συνέχεια και από άλλες αεροπορικές εταιρείες. 
Πάντως ορισμένες μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, όπως το Aktina Travel Group, είχαν προνοήσει να συνάψουν συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στη ζήτηση τόσο από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία όσο και από τους έλληνες καταναλωτές. Παράλληλα, και διαδικτυακά πρακτορεία, όπως η Viva, έχουν λάβει τα μέτρα τους και έχουν βρει τη φόρμουλα για να πωλούν αεροπορικά εισιτήρια των συγκεκριμένων εταιρειών. 
Σημειωτέον ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια. Οι τουριστικοί πράκτορες θα κληθούν στις 16 Ιουλίου να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου.  
Αυτές είναι οι εταιρίες
Συγκεκριμένα, οι παρακάτω αεροπορικές εταιρείες -παρότι υπενθυμίζουμε ότι υπάρχουν εγγυητικές επιστολές των τουριστικών γραφείων- φοβούνται ότι δε θα πληρωθούν για τα αεροπορικά εισιτήρια που εκδίδονται από τη χώρα μας. 
Από συζητήσεις του TravelDailyNews με επαγγελματίες στην αγορά, η κίνηση αυτή κρίνεται ιδιαίτερα αρνητική για τον ελληνικό τουρισμό. 
Οι συγκεκριμένες αεροπορικές “προτρέχουν” να θεωρήσουν ότι θα καταρρεύσει το τραπεζικό μας σύστημα και οι εγγυητικές δε θα έχουν καμία αξία. 
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Emirates δήλωσε ότι πλέον δέχεται κρατήσεις εισιτηρίων και πληρωμές μόνο με μετρητά. 
Η λίστα των αεροπορικών εταιρειών είναι η ακόλουθη: UL - SRI LANKAN AIRWAYS CI – CHINA AIRWAYS ZI – AIGLE AZUR AIRLINES DT – ANGOLA AILRINES AT – ROYAL AIR MAROC 8Q – ONUR AIR GA - GARUDA SW - AIR NAMIMBIA KK - ATLASJET SZ - AIRCOMPANY CZ – CHINA SOUTHERN EK – EMIRATES U6 - URAL AIRLINES KC - AIR ASTANA VN - VIETNAM AIRLINES VS - VIRGIN ATLANTIC PC - PEGASUS AIRLINES UN - TRANSAERO ARLINES UT - UTAIR AVIATION HY - UZBEKISTAN AIRWAY TX - AIR CARAIBES QR - QATAR BT -AIR BALTIC S7 - SIBERIA NZ - AIR NEW ZEALAND TS - AIR TRANSAT SB - AIR CALEDONIE TK - TURKISH AIRLINES QF - QANTAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου