Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Urban Adventures: Δέκα λόγοι να πάτε Ελλάδα τώρα!


Αν παρακολουθείτε τα νέα, γνωρίζετε χωρίς αμφιβολία τις οικονομικές περιπέτειες της Ελλάδας», ξεκινάει το άρθρο στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα Urban Adventures.
Και συνεχίζει περιγράφοντας το πρόβλημα. Σύμφωνα με το άρθρο, λίγες εβδομάδες νωρίτερα οι τράπεζες έκλεισαν (παρ’ ότι ξανάνοιξαν) και τα ATM δίνουν μόνο 60 ευρώ ημερησίως καθώς η χώρα κάνει προσπάθειες να ορθοποδήσει με ένα τεράστιο χρέος.
Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, ωστόσο, παρ’ ότι με μια αρχική ματιά οι παραπάνω μπορεί να συνιστούν λόγους να … κάτσει κανείς μακριά από την Ελλάδα, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή να επισκεφθεί κανείς τη χώρα.
Γιατί;
«Υπάρχουν εκπτώσεις στις ξενοδοχειακές κρατήσεις, σε αεροπορικά εισιτήρια, σε “πακέτα” διακοπών και η τοπική οικονομία μπορεί να ωφεληθεί ιδιαίτερα από τα δολάρια των τουριστών».
Ιδού, λοιπόν, 10 λόγοι για τους οποίους η καλύτερη εποχή για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα είναι ακριβώς τώρα!





1. Είναι φθηνά


Παρ’ ότι η οικονομική κρίση έκανε τα πράγματα χειρότερα για τους ντόπιους, έχει κάνει την επίσκεψη στην Ελλάδα πολύ πιο προσιτή για εκείνους τους ταξιδιώτες που σκέφτονται το budget τους, αναφέρει το άρθρο. Οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πεσμένες και οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων από τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις προς την Ελλάδα έχουν παρουσιάσει επίσης πτώση τις τελευταίες εβδομάδες. Οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι τυπικά οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι οι πιο ακριβοί για να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα, ωστόσο μπορεί να ανακαλύψει κανείς εκπτώσεις και προσφορές από 25% και πιο πολύ.





2. Είναι πάλι η ίδια Ελλάδα

Οι Ελληνες είναι διάσημοι για τη ζεστή φιλοξενία τους κι αυτός ο «παλμός» είναι ακόμα ζωντανός και ενεργός, ισχυρίζονται οι συντάκτες του αφιερώματος. Για την ακρίβεια μπορεί κανείς να πει ότι σ’ αυτή τη γη η φιλοξενία είναι πιο «δυνατή» από ποτέ. Καθώς ο τουρισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, οι Ελληνες επιθυμούν τους επισκέπτες να συνεχίσουν να έρχονται. Μπορεί να βρει κανείς μερικές ιστοσελίδες με μειωμένα ωράρια ή απεργίες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα βρει ποτέ κανείς εχθρότητα σε σχέση με τους ταξιδιώτες που έρχονται να γνωρίσουν την Ελλάδα.




3. Βοηθάτε την ανάκαμψη της χώρας

Ο τουρισμός φθάνει το 9% του ΑΕΠ. Με το να έρθει κανείς στη χώρα βοηθά την ανάπτυξη της οικονομίας σε μια περίοδο που η Ελλάδα το έχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό να ξέρει κανείς που θα ξοδέψει τα χρήματά του όταν βρεθεί στην Ελλάδα σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα. Καλό είναι να υποστηρίξει μικρές, τοπικές, ανεξάρτητες επιχειρήσεις, καθώς είναι αυτές που περισσότερο από οτιδήποτε άλλο παλεύουν για την επιβίωσή τους.





4. Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι free


Τα χρήματα δεν είναι πολλά, αλλά η ιστορία και το «σκηνικό» της Ελλάδας παραμένει τόσο όμορφα όσο ποτέ. Οι αρχαιολογικοί χώροι, οι εκπληκτικές παραλίες είναι ακόμα εκεί και δεν έχουν επηρεαστεί από την κατάσταση στις τράπεζες. Εξερευνήστε την αρχαία ιστορία της πόλης και επισκεφθείτε την εμβληματική Ακρόπολη ή αποδράστε από την πόλη και αρμενίστε στο Αιγαίο. Αυτές είναι επιλογές που πάντα έφερναν τους ταξιδιώτες στην Ελλάδα κι αυτό θα συνεχίσει να γίνεται ότι κι αν συμβαίνει με τις τράπεζες αναφέρει το άρθρο.





5. Η κρίση δεν είναι κάτι καινούργιο


Οι οικονομικοί πονοκέφαλοι δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα αναφέρουν οι εμπνευστές του άρθρου. Κι έτσι, παρά το γεγονός ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας βρέθηκαν στα πρωτοσέλιδα των εντύπων όλου του κόσμου, η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για παλιό πρόβλημα που θα έχει την ελάχιστη επιρροή στην επίσκεψή σας. Παρ’ όλα αυτά, το γεγονός ότι οι τράπεζες επαναλειτούργησαν προσφάτως και μάλιστα με όριο αναλήψεων θα πρέπει να σας κάνει να έχετε μαζί σας cash και να μην … επαφίεστε στα ATM. Ο συγκεκριμένος τρόπος συναλλαγής, μάλιστα, ενδείκνυται σε κάποιες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την τραπεζιτική ανασφάλεια γράφει το άρθρο.





6. Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής απ’ ότι νομίζετε


  Πράγματι, μπορεί να συμβαίνουν μερικές, πολιτικού χαρακτήρα, διαμαρτυρίες, αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για την Ελλάδα – και για την Ευρώπη γενικά. Δεν είναι ασυνήθιστο σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις να σημειώνονται πορείες ή εκδηλώσεις διαμαρτυρίας. Πρόκειται να συμβάντα που ως επί το πλείστον είναι ειρηνικά, κι ας παρουσιάζονται πολλές φορές στις βραδινές ειδήσεις άλλες εικόνες. Ακόμα, ωστόσο, κι αν νιώθετε ανασφάλεια, σύμφωνα με το άρθρο, τα τοπικά ξενοδοχεία γνωρίζουν πότε έχουν προγραμματιστεί συγκεκριμένου τύπου εκδηλώσεις και μπορούν να σας ενημερώσουν. Δεν υπάρχουν αρνητικές ταξιδιωτικές οδηγίες για την Ελλάδα από τον Καναδά, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, επισημαίνει το δημοσίευμα.





7. Μπορείτε να έχετε περισσότερα ευρώ


Οι ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή είναι τυχεροί διότι με το αμερικανικό δολάριο ή τη βρετανική λίρα μπορείτε να «αγοράσετε» περισσότερα ευρώ απ’ ότι παλιότερα, με αποτέλεσμα, το ταξίδι στην Ελλάδα ή σε άλλες χώρες της Νομισματικής Ενωσης σχεδόν να … επιβάλλεται θα μπορούσε να πει κανείς. Κι όσο για τους επισκέπτες από τον Καναδά ή την Αυστραλία, μπορεί να μην ευνοούνται τόσο πολύ, ωστόσο, έχουν πάλι όφελος αναφέρει ο εμπνευστής του άρθρου.





8. Είναι η ώρα των Φεστιβάλ


Μπορεί το καλοκαίρι και βρίσκεται από τη μέση και προς το … τέλος του, η φεστιβαλική περίοδος, όμως, καλά κρατεί, λέει το δημοσίευμα. Η μουσική, το θέατρο, ο χορός αποτελούν μέρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται τόσο στην ηπειρωτική χώρα όσο και στα νησιά της Ελλάδας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να «αγκαλιάσει» κανείς την ελληνική κουλτούρα από ένα πάρτι με τους ντόπιους που πραγματικά χρειάζονται κάποιο λόγο για να διασκεδάσουν και να ξεφύγουν;






9. Το ελληνικό φαγητό


Σουβλάκι, ντολμάδες, μουσακάς, ελιές, φέτα, μπακλαβάς… Η ελληνική κουζίνα θα μας «προσκαλεί» πάντα να ερχόμαστε σ’ αυτή τη χώρα της Μεσογείου, κι εκείνες τις υπέροχες θαλασσινές γεύσεις τις απολαμβάνει κανείς καλύτερα όταν ο καιρός είναι ζεστός και ηλιόλουστος.





10. Μπορείτε να έρθετε μαζί μας


Εντάξει, εντάξει, μπορεί να είμαστε λίγο προκατειλημμένοι σ’ αυτό το σημείο, αναφέρουν οι υπεύθυνοι του τουριστικού blog, αλλά οι ξεναγήσεις που οργανώνουμε στην πόλη της Αθήνας έχουν μεγάλη πέραση και διαθέτουν καθημερινά δρομολόγια. Πάρτε επίσης μια κυριολεκτική γεύση από την πόλη σ’ ένα γαστρονομικό τουρ, ή εξερευνήστε τα αρχαία μνημεία και την τοπική αγορά με έναν ντόπιο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα τα «μέσα», τα «έξω» κι όλα τα μυστικά της αρχαιότερης πόλης της Ευρώπης.
Πηγή: Thetoc.gr


 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου