Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική: Νέοι προορισμοί των Ολλανδών για το 2016


Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου ΕΟΤ-Κάτω Χωρών με στόχο την ενίσχυση της ολλανδικής και βελγικής αγοράς, διοργανώθηκε σειρά εκδηλώσεων με παρουσιάσεις προορισμών (Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική) σε δημοσιογράφους και επαγγελματίες του τουρισμού, συμμετοχή σε εκδήλωση συνεδριακού τουρισμού για την προώθηση ελληνικών προορισμών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) και εκπαιδευτικό workshop για τουριστικούς πράκτορες της Jetair-TUI. 

Οι παρουσίασεις των προορισμών για την προβολή της Θεσσαλονίκης ως προορισμού “City break” και της Χαλκιδικής ως νέου προορισμού διακοπών στην Ολλανδική αγορά, διοργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία στις 2 Δεκεμβρίου 2015, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Προβολής Χαλκιδικής. 
Η εκδήλωση προς τους δημοσιογράφους πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του ΕΟΤ, εγκαινιάζοντας το νέο γραφείου του Οργανισμού στο Άμστερνταμ.
Δεκατρείς ξενοδόχοι από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους προορισμούς και τα ξενοδοχεία τους σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα με επάλληλες B2Β επαφές. 
Η ολλανδική αγορά δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τους προορισμούς που παρουσιάστηκαν και αξιολογεί ενθαρρυντικά τις δυνατότητες που προσφέρουν οι τακτικές απευθείας πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας TRANSAVIA (θυγατρική της KLM) από το αεροδρόμιο του Schiphol προς τη Θεσσαλονίκη, καθ’όλη τη διάρκεια του έτους και σε καθημερινό προγραμματισμό από τον Απρίλιο http://www.travelution.nl/nl/nieuws/transavia-hele-jaar-naar-thessaloniki 
Η Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκε ως νέος «trend destination» για citytrips αλλά και σημείο αναφοράς της Μακεδονίας ως αφετηρία πολλών προορισμών στη Βόρεια Ελλάδα και φυσικά προς τη Χαλκιδική, που εντάχθηκε για πρώτη φορά στην ολλανδική αγορά το 2014 μέσω του Τ/Ο Sunweb. 
Σημειώνεται ότι, ο Τ/Ο Thomas Cook μαζί με άλλους πέντε ελληνικούς προορισμούς (Πάργα, Λευκάδα, Κεφαλονιά. Μύκονο, Θάσο) ενέταξε την περιοχή στα προγράμματα του για το 2016 (http://www.travelution.nl/nl/nieuws/neckermann-vaker-naar-griekenland). 
Η Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ-Κάτω Χωρών, κα Ελένη Σκαρβέλη, τονίζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε το Ολλανδικό κοινό και για τους δύο ελληνικούς προορισμούς, και παραμένει αισιόδοξη για την προτεία των κρατήσεων από την Ολλανδία και το Βέλγιο το 2016. 
Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της προβολής της Ελλάδας πέραν του στερεότυπου «ήλιος και θάλασσα», το Γραφείο ΕΟΤ-Κάτω Χωρών συμμετείχε στην εκδήλωση MICE&Businness Travel Event, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ στις 30 Νοεμβρίου 2015. 
Περισσότεροι από 200 επαγγελματίες, από το χώρο του M.I.C.E. και του συνεδριακού τουρισμού που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, είχαν την ευκαρία να γνωρίσουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικούς City trips & M.Ι.C.E. προορισμούς. Εκπαιδευτικό workshop για 70 φλαμανδόφωνους τουριστικούς πράκτορες διοργανώθηκε την 1 Δεκεμβρίου 2015, στην Αμβέρσα του Βελγίου, σε συνεργασία με τον Τ/Ο Jetair-TUI (ένας από τους δύο σημαντικότερους Τ/Ο στην βελγική αγορά). 
Οι συμμετέχοντες πράκτορες ενημερώθηκαν για τους ελληνικούς προορισμούς, δοκίμασαν ελληνικές πρωτοποριακές συνταγές που ετοίμασαν οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος στο Βέλγιο κ.κ. Νικόλας Τσικνάκος και Γιώργος Δημητρίου και γεύτηκαν ελληνικά κρασιά από όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου