Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πωλείται σε μεγάλο fund, κορυφαία ξενοδοχειακή αλυσίδα…


… με μακρά και ιδιαίτερα επιτυχημένη δραστηριοποίηση στον υψηλού επιπέδου Τουρισμό 

- Παραμένει η πλήρης διοίκηση σε ελληνικά χέρια

Πιστοί στην … παράδοσή μας, να αποκαλύπτουμε ειδήσεις και όχι «ειδήσεις», όπως κάνουν άλλοι (σ.σ. οι επιπτώσεις της gay χελώνας στον Τουρισμό, η επανάσταση στον γαστρονομικό τουρισμό από το πατέ μελιτζάνας, και άλλα τέτοια σοβαρά…), σας ενημερώνουμε σήμερα για μια πολύ μεγάλη είδηση, η οποία δείχνει τι θα ακολουθήσει στην ελληνική ξενοδοχία: 
Γνωστή, μεγάλη και εμβληματική οικογενειακή ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα, με αρκετές μονάδες υψηλού επιπέδου και θετικά οικονομικά αποτελέσματα, πωλείται σε γνωστό fund, το οποίο δραστηριοποιείται ήδη στη χώρα. 
Η είδηση είναι αντίστοιχου βεληνεκούς με την εξαγορά της Ολυμπιακής από την AEGEAN, που είχαμε δημοσιεύσει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα (σ.σ. για να μην ξεχνιόμαστε) και είναι το «δώρο» που μου έκαναν κάποιοι καλοί μου φίλοι για τα σημερινά γενέθλιά μου. 
Είναι είδηση που γνωρίζαμε ικανό διάστημα, αλλά έπρεπε να τη διασταυρώσουμε.
Γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες, καθώς και πως ξεπεράστηκαν οι ενδοοικογενειακές αντιρρήσεις, που υπήρχαν, πλην όμως θα δημοσιοποιήσουμε τα απολύτως απαραίτητα, προς το παρόν: 
Η συμφωνία που βρίσκεται σε φάση τελικής διαπραγμάτευσης, προβλέπει την μεταβίβαση του 90% των μετοχών της εταιρίας, κυρίως μέσω ανταλλαγής μετοχών, ενώ οι σημερινοί μεγαλομέτοχοι, θα παραμείνουν στο μετοχολόγιο της εταιρίας με ένα ποσοστό 10%, ενώ κάποιοι μικρότεροι μέτοχοι θα αποχωρήσουν. 
Οι σημερινοί μέτοχοι θα διατηρήσουν την πλήρη διοίκηση για την επόμενη πενταετία, οπότε και θα επανεξεταστεί το status αυτό.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την δημιουργία μιας νέας μεγαλύτερης εταιρίας, στην οποία οι σημερινοί κύριοι μέτοχοι θα συμμετέχουν με ποσοστό της τάξης του 25%.
Ήδη εις εκ των μετόχων ζει το μεγαλύτερο διάστημα στο εξωτερικό και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αποκτήσει και διαβατήριο της χώρας αυτής, ή είναι στην τελική ευθεία προς τούτο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πωλητές ανήκουν στους "πιονέρους" του ελληνικού Τουρισμού και χαίρουν μεγάλης εκτίμησης στον ξενοδοχειακό χώρο και όχι μόνο, λόγω και των πολυσχιδών δραστηριοτήτων τους. 
Το fund αυτό έχει ήδη κάνει γνωστές τις προθέσεις του να εξαγοράσει ελληνικά ξενοδοχεία, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει πολλές κινήσεις μέχρι σήμερα.
Βέβαια με το ύψος των κεφαλαίων που διαθέτει δεν θα δυσκολευτεί, εάν δοθεί το σύνθημα...
Μετά την εξέλιξη αυτή αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία οι συνεχείς επισημάνσεις Ρέτσου και Καμπουράκη για κίνδυνο αφελληνισμού της ελληνικής ξενοδοχίας, καθώς η συγκεκριμένη αλυσίδα, λόγω ακριβώς της ισχύος της, διατηρεί την ελληνικότητα και μέσω της συνολικής διοίκησής της.
Άλλες μονάδες όμως οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα, τι θα κάνουν τον επόμενο Χειμώνα; 
Και βέβαια επειδή όλα τα νομίσματα έχουν δύο όψεις, η κίνηση αυτή από την πλευρά του πολυεθνικού fund, δείχνει την εμπιστοσύνη:
1. Στους Έλληνες ανθρώπους του Τουρισμού που διοικούν τις μονάδες τους
2. Στην δυναμική και στο μέλλον του ελληνικού Τουρισμού.

ΥΓ: Στις επόμενες ημέρες θα διαβάσετε αρκετά αποκλειστικά από τούτο δω το μετερίζι.
Λίγη υπομονή... 

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια μοναδικη εταιρια ειναι που εχει ηδη συνεργασια με κορυφαιο πολυεθνικο fund. Δεν υπαρχει αλλη. Αν το γκουγκλαρετε θα το βρειτε ευκολα. Καλημερα σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή